Divan je osjećaj izvaditi živu kamenicu iz mora, ali svojih čari ima i kad vam ih donesu očišćene na pladnju, s malo maslinovog ulja, papra i kriškom limuna kao prilozima... Još kad se pritom nalazite u predivnom Stonu - teško je zamisliti bolji provod!

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Legenda o magičnim svojstvima ove školjke nije bila tajnom ni za austrijske careve koji su je često koristili na svojim jelovnicima.

Kamenice su najzrelije i najukusnije u ožujku, kada se slavi blagdan Sv. Josipa (19. ožujak). U organizaciji Turističke zajednice, peljeških vinara te malostonskih školjkara, organizira se 23. ožujka 2013. na rivi u Malom Stonu degustacija malostonskih kamenica uz birana vina peljeških podruma, nastupe kulturnih društava i klapa te stručno-znanstvene skupove o uzgoju i prometu školjaka.

Znamo da nije blizu, niti usput, ali ponovit ćemo još jednom - kamenice su najbolje u ožujku, a Ston je predivan na početku proljeća. Naletite!