Destinacija na koju krećete s tradicionalnim ribarskim dalmatinskim brodom, gajetom falkušom jest otok Vis. Komiža je nekada bila centar ribolovne industrije na Jadranu, pa se tamo nalaze rijetki moreplovci koji još i danas znaju kako upravljati drvenim ribarskim brodom koji je simbol ribarske tradicije u Komiži. Originalno duljine devet metara, simbol je i hrvatske pomorske baštine.

Plovidba oko otoka Visa Plovidba oko otoka Visa (Foto: Mastercard)

Dizajn broda prilagođen je specifičnim potrebama ribara Komiže koji su sudjelovali u dugim ribarskim ekspedicijama. Jedrenje je uvijek iskustvo koje ćete htjeti ponoviti, a uz stručno vodstvo koje će odgovoriti na sva pitanja o starim komiškim ribarima, možete dobiti pravi uvid u davnine.

Tijekom plovidbe upoznat ćete se s vrstama čvorova, konopima, izvornim nazivima dijelova broda i jedrenjem. Prijavite li se u grupi, timski duh bit će sve što će vam trebati tog dana.

Tuneli na Visu Tuneli na Visu (Foto: Mastercard)

Tura se nastavlja šetnjom kroz skrivene tunele i otkrivanjem tajnih objekata po cijelom otoku. Na Visu postoje i brojna obiteljska gospodarstva na kojima ćete moći isprobati domaće proizvode. Oni koji su bili na Visu znaju da zrak miriše jedinstveno, mikroklima je stvorila neobičan životinjski i biljni svijet, stoga su i autohtone namirnice posebnijeg okusa.

Želite li iskusiti više autentičnih doživljaja, putem platforme Mastercard® Priceless® Cities, otkrijte projekt Priceless Croatia koji modernim putnicima želi pružiti više neprocjenjivih iskustava u Hrvatskoj.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju