Tradicionalni recepti uvijek su dobar materijal za rasprave jer svi imamo tajni obiteljski recept za mnoga jela i male trikove zbog kojih su upravo naše pašticade, naši štrukli ili naše gibanice najbolje na svijetu i niti jedan drugi recept nije im do koljena.

To odavno znamo, no što kada se u obračun uključe jela različitih regija? Pitamo se i mi pa smo zato odlučili izdvojiti 4 šnicla koja zaslužuju etiketu autohtonog hrvatskog jela bez obzira pod kojim su utjecajem nastala ili su, uz neke preinake, 'posuđena' iz susjednih gastronomija.

A naš izbor sveo se na četiri odreska iz četiri regije. Iako su dva natjecatelja geografski dosta bliska, mislimo da zbog svoje prepoznatljivosti i tradicije zaslužuju mjesto u ovom ultimativnom obračunu. Radi se o samoborskom kotletu i zagrebačkom odresku, klasicima iz 'istog' susjedstva koji su se morali naći na ovoj listi. U konkurenciji su još sočni lički šnicl i kultna dalmatinska pržolica.

Mi ćemo se rado uključiti u obračun, sve isprobati i donijeti sud, koji je na kraju manje bitan pa pozivamo i vas da kušate ova četiri dragulja domaće gastronomije i prenesete priču o najvećem hrvatskom šniclu koji bi potukao i teškaše svjetske gastronomske scene. Dobar tek!

Najveći hrvatski šnicli su:

Samoborski kotlet

Zagrebački odrezak

Lički šnicl

Dalmatinska pržolica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju