Sastojci:

1 komad svinjskog filea
2-3 kriške prešane šunke
komadić sira gauda
20 grama oštrog brašna
1 jaje
30 grama krušnih mrvica
ulje za pečenje
sol i papar po želji

Priprema:
1. Svinjski file istucite batom, posolite i popaprite po želji. Preko mesa položite prešanu šunku i sir, preklopite šnicl, a rubove spojite čačkalicom da ništa ne 'pobjegne' sa strane.


2. Umočite odrezak s obje strane u brašno, potom u razmućena jaja, a na kraju u kršne mrvice pa stavite peći na ugrijano biljno ulje u vrućoj tavici po oko pet minuta sa svake strane dok ne dobijete lijepu smeđo-zlatnu koricu.

3. Poslužite toplo uz krišku limuna i rizi-bizi.

Savjet plus:
Umjesto svinjećeg mesa možete se poslužiti i nekim drugim vrstama mesa poput teletine, puretine ili piletine.

Ako želite 'razbiti' masnoću i slanost jela, odrezak možete nadjenuti nekom slađom vrstom sira poput ementalera.

U fotogaleriji provjerite kako se priprema zagrebački odrezak, i želimo vam dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju