Dok se mi trenutno smrzavamo na temperaturama ispod ništice, negdje istočnije, no ipak malo dalje od naših istočnih susjeda, postoje oni koji uživaju u ljetnim temperaturama. Želite li biti jedan od njih sada je pravo vrijeme jer rezervirate li povratne letove za atraktivne destinacije na Bliskom i Dalekom istoku jer do 16. siječnja, 2017. možete uštedjeti i do 35 posto na cijenama aviokarata u ekonomskom i poslovnom razredu.

Ako ste već dugo maštali o dalekom putovanju koje si ustvari ne možete priuštiti, evo prilike kako ostvariti i taj san. Putovanje rezervirajte što prije jer je broj mjesta ograničen, ali na njega na njega možete otputovati do kraja godine.

Evo nekoliko izvrsnih ponuda za Bliski i Daleki istok te egzotične otoke u istočnim morima i oceanima koje treba rezervirati do 16. siječnja, a na putovanja možete otići u razdoblju od 11. siječnja do 15. prosinca ove godine.

1. Bliski istok

Umjesto poledice i snijega, uživajte u vrućem pijesku pod prstima te boardajte na pješčanim dinama umjesto sniježnih planina. Rezervirajte kartu za Dubai već od 1.913 kuna i posjetite najvišu zgradu na svijetu ili pak pasite oči na luksuzu kojeg samo šeici mogu stvoriti u Abu Dhabiju gdje možete otputovati već od 2.248 kuna.

Cijenkajte se na bazarima i jašite na devama te otkrijte jednu sasvim drugačiju kulturu od naše u Sharjahu ili Ras al Khaimahu. Ako pak više od blještavila volite uživati u morskom zraku, izvrsnoj hrani i nevjerojatnim prirodnim ljepotama, rezervirajte kartu za susjedni Oman i njegov Muscat.

2. Daleki istok

Daleki istok nikada nije bio bliže i to zbog nevjerojatno povoljnih povratnih karata za gradove Orijenta. Jedni će reći da je ovakvo putovanje ravno onome u budućnost koje će vas, ako je riječ o Tokiju kojeg karakteriziraju napredna tehnologija, prepoznatljiva moda, umjetnost i hrana, sada koštati svega 3.514 kuna. Drugi će pak zbog bogate kulture i duhovnosti imati osjećaj kao da je tamo vrijeme stalo u nekim davnim vremenima.

Sukob starog i novog upravo je ono što definira Bangkok i daje mu posebnu čar, dok nezamjenjiv doživljaj pruža šetnja gigantskim gradovima kao što je Peking ili Hong Kong za koje trenutno možete rezervirati kartu za manje od 3.100 kuna. Najbolje od azijske mode naći ćete u Kuala Lumpuru u kojem je glavni mamac za sve turiste upravo jeftini šoping, ali i bogata gastronomska ponuda.

3. Egzotični otoci

Ako ste do sada mislili da su egzotični otoci rezervirani samo za romantična putovanja onih malo dubljeg džepa, jeftine ponude povratnih letova odmah će vas u to razuvjeriti.

Sada je pravo vrijeme da posjetite rodni otok legendarnog Freddieja Mercuryja, Zanzibar, koji turiste najviše privlači zbog bijelog pijeska, kristalno čistog mora i ugodne klime.

Dok se vaši prijatelji smrzavaju, rezervirajte let za Maldive već od 4.295 kuna i na kilometarskim pješčanim plažama uživajte u egzotičnom koktelu ili pak tražite skriveno blago na Sejšelima kako bi se ubrzo na ovaj egzotični otok u Indijskom oceanu mogli i vratiti.

4. Australija i Novi Zeland

Službeno ne pripadaju Dalekom istoku iako se od Europe nalaze najistočnije od svih dosad navedenih zemalja, a neki ih ne bi svrstali ni u egzotične otoke jer previše nalikuju zapadnome svijetu.

No zemlja gdje šarene papige lete uokolo kao golubovi, na relacijama između gradova skakuću divlji klokani i mogu se probati svakojake gastronomske kreacije, za nas je dovoljno egzotična i dovoljno ''istočna'' kako bi se našla na ovom popisu ili u predhodne dvije točke ovog popisa.

Sydney, Adealaide, Melbourne ili Perth, sasvim je svejedno u koji grad će te sletiti kako biste istražili ovu nevjerojatnu zemlju. Tamo možete otputovati već od 6.390 kuna, a letjeti povoljno možete i u Auckland, na bajkoviti susjedni Novi Zeland.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju