CRO TOP 10 je kulinarsko natjecanje rezervirano za najbolje kuhare iz 2014. godine, gdje će posjetitelji pratiti uživo kako nastaju mala kuharska remek-djela od namirnica s kojim se natjecatelji upoznaju neposredno prije natjecanja.

Četverodnevna manifestacija sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela. Okusi jela širit će se cijelim 8. paviljonom Zagrebačkog velesajma gdje je smješten štand Hrvatskog kuharskog saveza. Otvaranje započinje u srijedu, 18. veljače kada će se Grad Zagreb i Varaždinska županija predstaviti sa svojim tradicionalnim jelima.


Svi će posjetitelji imati prilike vidjeti pripreme tih jela, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora, a naravno, kući će moći ponijeti i poneki recept. U četvrtak, posjetitelji će moći kušati tradicionalna jela Zagrebačke i Karlovačke županije. Cijeli petak rezerviran je za natjecatelje u utrci za pobjednika CroTop 10, koji će svoja jela u potpunosti pripremati pred očima publike, a koncem dana, u 18:30, tročlani ocjenjivački sud proglasit će najboljeg ili najbolju od najboljih. U subotu se vraćamo tradicionalnim mirisima i okusima no ovaj put će posjetitelji moći degustirati jela Vukovarsko srijemske i Ličko-senjske županije.

Kulinarska manifestacija održava se u sklopu sajma Hotel & Gatrotech, a predstavlja odličnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije.


PROGRAM

18.02. srijeda
10:30 – 14:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Varaždinske županije
10:30 – 14:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Zagreba
14:30 – 18:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Varaždinske županije
- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

19.02. četvrtak
10:30 – 14:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Karlovačke županije
10:30 – 14:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Zagrebačke županije
14:30 – 18:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Karlovačke županije
- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

20.02. petak
10:00 – 19:00 natjecanje CRO TOP 10
10:30 – početak natjecanja – kvalifikacije
15:30 – objava finalista
16:00 – početak natjecanja – finale
18:30 – proglašenje rezultata i dodjela nagrada
- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

21.02. subota
10:30 – 14:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Vukovarsko-srijemske županije
12:00 – 15:00 predstavljanje ponude restorana Sokak
10:30 – 14:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko senjske županije
14:30 – 18:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Vukovarsko-srijemske županije
14:30 – 18:00 priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko senjske županije
- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju