Na gala večeri u Dubrovniku svoje će kulinarsko iskustvo predstaviti mladi slovenski chef Igor Jagodic, koji je svoje vještine brusio u slavnom restoranu Noma. U suradnji s renomiranim domaćim chefom Petrom Obadom odgovaraju na izazov FestiWinea i kreiraju jedinstveni meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobit će sedam gurmanskih kreacija.

"Svojom filozofijom pripreme vrhunske hrane od namirnica uzgojenih na tradicionalan način Noma danskog chefa Renéa Redzepija nekoliko puta proglašena najboljim restoranom svijeta, a u ovo će se imati priliku uvjeriti i odabrani gosti za koje smo 19. travnja pripremili uistinu spektakularno događanje – gala večeru na kojoj će imati priliku okusiti zalogaje iz ruku dvojice mladih, ali već dokazanih chefova. Ovo je fantastična prilika ne samo za naš festival nego i za popularizaciju gastronomske scene u Hrvatskoj", poručio je utemeljitelj vinskog festivala Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Igor Jagodic Igor Jagodic (Foto: Dubrovnik PartneR)

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik Festiwine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara), a dvoje pobjednika objavljenog natječaja osvojit će prestižnu stipendiju i provesti mjesec dana na edukaciji u restoranu Strelec u Ljubljani pod mentorstvom gostujućeg chefa Jagodica.

Vrhunska kuhinja Vrhunska kuhinja (Foto: Dubrovnik PartneR)

Ulaznice za gourmet spektakl dostupne su putem agencije Dubrovnik PartneR.
Za vinski festival koji ove godine slavi petu obljetnicu ovo je izvrsna prilika za promociju daljnjeg razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i otvaranje vrata nekim novim trendovima. Želite li vidjeti koje su sve sadržaje pripremili organizatori, dođite u Dubrovnik u tjednu od 16. do 22. travnja. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju