U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Naše nepce može razaznati samo pet okusa dok nos može procesuirati milijune suptilnih aroma. Tvrtka Molecule R Flavors iskoristila je ovu anatomsku činjenicu kako bi kreirali revolucionarnu metodu za konzumaciju hrane.

AROMAFORK™, naime, transformira blage okuse hrane u najfiniju gastronomsku avanturu. Riječ je o kompletu koji sadrži četiri vilice i 21 aromu podijeljenu u šest kategorija – sve od mirisa kave, mentola i wasabija, pa do maslaca i 'dima'.

Osnovna je ideja da ovom specijaliziranom vilicom nabodete uobičajeno pripremljenu namirnicu, a u dio bešteka namijenjenog za aromu stavite kap željenog mirisa, te tako kreirate novo osjetilno iskustvo.


Uz pomoć Aromaforka možete eksperimentirati s okusima, pa povrću dodati aromu dima, koje će vaš mozak procesuirati kao da jedete dimljenu slaninu.

Ova inovacija ima potencijal da postane omiljen alat kod držanja dijeta, jer vam omogućava da aromom maslaca 'začinite' posni krumpir i tako smanjite unos kalorija u organizam.

Aromafork nosi epitet revolucionarnog jer omogućava uživanje u hrani koju alergičari o hrani dosad nisu mogli konzumirati – poput kikirikija ili čokolade. Sve arome su, naime, antialergijske!