Donesete li kući s tržnice ili iz trgovine kruške koje su toliko bezokusne i tvrde da ne znate što biste s njima, nemojte ih baciti. Poširanjem, odnosno kuhanjem na laganoj vatri s različitim dodacima lako ih možete pretvoriti u senzaciju. Kruške mogu biti i zrele, ali ne prezrele.

Kako ne bi potamnile kruške odmah nakon guljenja potopite u hladnu vodu, a za to vrijeme zakuhajte vodu sa šećerom, stevijom ili medom  začinima poput cimeta, klinčića, mahune vanilije, đumbira, zvjezdastog anisa i muškatnog oraščića te koricom limuna ili naranče. Poširati možete i prepolovljene kruške kojima prije stavljanja u vodu izvadite sjemenke. Neka voda lagano vrije, a nakon što omekšaju izvadite ih na tanjur. Trebat će vam oko 15 minuta, a pripazite da se ne prekuhaju.

Tekućinu od kuhanja nemojte baciti nego nastavite kuhati da se reducira kako biste dobili slatki umak kojim prelijte kruške. Posipajte ih listićima badema ili orasima. Sjajan dodatak je i crveni papar. Osobito će efektno izgledati na sirnoj plati s medom ili domaćim džemom. Ako kruške ne planirate odmah poslužiti čuvati ih možete u slatkom soku do tog trenutka.

Turšija od krušaka miholjača: Najbolji recept za slatku zimnicu na kraju rujna

Kruške su odlične i poširane u crnom ili bijelom vinu. Koliko dodajete vode, toliko ulijte i vina. Poširane kruške su odlična baza za desert od mascarponea ili svježeg sira, a odlično će se slagati i s preljevom od čokolade ili karamele. Ploškama poširane kruške možete osvježiti i klasike poput talijanskog tiramisua te ih složiti na piškote.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju