Sastojci za turšiju od krušaka:
Kruške miholjače
Lišće od višnje
Lišće od vinove loze
Voda

Priprema:
1. Krajem rujna (oko Miholja) oberite kruške s peteljkama.

2. Spremite ih na tamno i hladno mjesto u slamu, sijeno ili zob, pazeći da se ne dotiču.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom



3. Kad kruške postanu mekane i potamne ispod kore, očistite ih od slame i prašine te složite u posudu (plastičnu ili staklenu) redajući red lišća od višnje, red krušaka, red lišća od vinove loze, red krušaka i tako sve do vrha.

Možete koristiti samo lišće od višnje ili samo od vinove loze ili marelica. Svaka vrsta lišća daje posebnu aromu, ali i ljekovita svojstva.

4. U posudu nalijte vodu (najbolje bunarsku ili čistu potočnu) do vrha, kamenom pritisnuti da sadržaj ostane pod vodom i ostaviti barem mjesec dana na tamnom i hladnom mjestu poput podruma.

5. Kruške su najfinije u siječnju iako se već mogu jesti i mjesec dana nakon spremanja. Dobar tek i u zdravlje!