Da bi došli do popisa najpristupačnijih zemalja svijeta za posjet turista u 2017., World Economic Forum analizirao je dostupnost smještajnih kapaciteta u 136 država, njihovu ugostiteljsku infrastrukturu, razvijenost rent-a-car-usluga, pa čak i broj bankomata po broju stanovnika.

Na prvom mjestu ljestvice našla se Austrija, koja ima visoke ocjene u svim spomenutim segmentima. Ne samo da je u njoj prisutno svih sedam većih kompanija za najam vozila, već je treća europska zemlja po kvaliteti turističke infrastrukture te peta po broju hotelskih soba u odnosu na broj stanovnika.

Španjolska je zasjela na drugo mjesto ljestvice najpristupačnijih zemlja svijeta za turiste u 2017. godini jer nudi sve što je gostu potrebno, a zbog prirodnih i kulturnih ljepota ističe se kao odlično mjesto za odmor.

Top 3 zaključuju Sjedinjene Američke Države koje se smatraju izvrsnim globalnim primjerom kako bi zemlja s razvijenim turizmom trebala izgledati.

Na petom mjestu ljestvice našla se i Hrvatska, koja se izdvojila brojem hotelskih soba i bankomata po broju stanovnika. Lijepa Naša dobila je visoke ocjene i na području prirodnih ljepota te održivosti okoliša, čime je osvojila prednost pred drugim europskim zemljama poput Švicarske, Velike Britanije te Njemačke.

Top 10 najpristupačnijih zemalja za turiste u 2017. godini:

1. Austrija
2. Španjolska
3. Sjedinjene Američke Države
4. Portugal
5. Hrvatska
6. Švicarska
7. Velika Britanija
8. Australija
9. Njemačka
10. Kanada

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju