Hrvatska gorska služba spašavanja i Brdsko-biciklistički kluba Zemlja-zrak od 2. do 4. rujna organiziraju međunarodni brdsko-biciklistički maraton TransDinara. Maraton se održava na području planina Dinara i Kamešnica te u gradovima domaćinima Trilju, Sinju, Vrlici i Kninu.

Utrka počinje u petak u 8 sati, kod Osnovne škole Trilj, na adresi Poljičke republike 18, a završava u nedjelju u podne na Kninskoj tvrđavi. Tamo će u 14 sati biti upriličena i svečana dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima.

TransDinara maraton međunarodna je brdsko-biciklistička trodnevna, etapna utrka kojoj je cilj okupiti bicikliste profesionalce i rekreativce iz Hrvatske i regije, te ih na siguran način, uz visoku razinu tehničke organizacije i gostoprimstva, provesti vjerojatno najsurovijim područjem Hrvatske. TransDinara maraton najzahtjevnija je etapna MTB utrka u Hrvatskoj i među najzahtjevnijim u regiji.

Natjecatelji će u svaki od tri dana natjecanja morati savladati velike udaljenosti i visinske razlike te iznimno težak teren i surovu klimu koja vlada planinama Dinara i Kamešnica.

TransDinara MTB maraton 2014. usvojen je kao pilot-projekt strateškog nacionalnog Tour de CroActive programa Hrvatske gorske službe spašavanja za sustavni razvoj aktivnog turizma u službi održivog i uravnoteženog razvoja Hrvatske.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju