Utrka se sastoji od nekoliko kategorija: ultra-maraton od 68 km sa startom u Portorožu, maraton 42 km sa startom u Bujama te polumaraton od cca 20 km sa startom u Grožnjanu. Uz sve to na posljednjoj dionici od 20 km bit će i kategorija štafeta od tri člana (7,4km, 5,3km, 7,3km) koji će spomenutu dionicu savladavati ekipno što omogućuje da u utrci mogu sudjelovati apsolutno svi bez obzira na fizičku spremu.

Start ultra maratona u Portorožu - 7:00 h
Start maratona u Bujama - 9:00 h
Start polumaratona i štafeta u Grožnjanu - 11:00 h

Ono što je specifično za ovaj događaj je to što je utrka namijenjena kako vrhunskim trkačima tako i onima koji traže čistu zabavu sa dozom rekreacije. Utrka na svom putu prolazi kroz nekoliko vinskih podruma istaknutih istarskih vinara i niz okrijepnih stanica gdje će natjecatelji imati priliku konzumirati razna vina i gastro proizvode specifične za ovu regiju s kulminacijom na cilju u Livadama. Uza sve to utrka je kostimirana i najbolja pojedinačna maska i maskirani tim bit će specijalno nagrađeni. Tema ovogodišnjeg maskiranja je eno/gastro.

Obzirom da je ovo prva godina i pilot projekt financiran od EU, startnina je BESPLATNA za sve. Stoga, iskoristite priliku i rezervirajete navedeni termin. Prijave se otvaraju u ponedjeljak 14.07.2014 a zatvaraju u subotu 30.08.2014 ili do popune limita od 300 natjecatelja koliko je predviđeno za utrku. Od tih 300 natjecatelja 50 mjesta je predviđeno za ultra maraton od 68 km, 50 mjesta za maraton od 42 km, 100 mjesta za polumaraton i 100 mjesta za štafete.

Također treba napomenuti da će natjecatelji nakon što se prijave od strane organizatora biti raspoređeni u timove pojedinih vinara za koje će nastupati i od kojih će dobiti majice ili neke druge sportske artikle. Svi detalji i prijave na stranici Trickera, vidimo se na startu!

Pogledajte i promotivni video!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju