Još nas malo vremena dijeli od, za mnoge, najljepšeg dijela godine: Božića. Vrijeme došašća, odnosno Advent, pravo je vrijeme kada biste trebali krenuti na jednodnevni izlet prema nekom od gradova koji nas okružuju. Naš odabir sada je pao na Beč. Ovaj kraljevski grad svake godine daje sve od sebe kako bi nadmašio ostale, a božićni ugođaj vidljiv je na svakom koraku. Uđite u radost Božića prelijepim Bečkim ulicama, kuhanim vinom i kobasicama.

Advent u Beču tradicija je koja se ponavlja već stoljećima, a prvi božićni sajam održan je 1298. godine kada je Albrecht I. dao Beču privilegiju da održi božićni sajam. Od tada puno se toga promijenilo, tako danas postoji čak dvadesetak različitih adventskih sajmova diljem grada na kojima se prodaju prikladni pokloni i ukrasi i neodoljive delicije. Malo smo istraživali i za vas pronašli najbolje ponude za jednodnevni izlet u ovaj carski grad.

Calypso Tours vas vodi na kuhano vino

Calypso Tours, turistička agencija iz Zagreba, vodi vas svaki vikend u prosincu na jednodnevni izlet do Beča. Polazak je u 5 sati s autobusnog kolodvora u Zagrebu. Do Beča je potrebno svega par sati vožnje autocestom kroz Sloveniju i Austriju, a uz par stajanja, put će proteći jako brzo. Po dolasku u grad, prvo ćete prošetati povijesnom jezgrom Beča i upoznati se s najpoznatijim znamenitostima ovog grada. Cijelim putem imat ćete turističkog pratitelja koji će odgovoriti na sva vaša pitanja i predstaviti vam dugu povijest grada. Nakon šetnje dolazite u sami centar, koji će ovom prigodom biti posebno ukrašen, gdje ćete imati prilike posjetiti tradicionalni božićni sajam kod Gradske vijećnice. Imat ćete slobodnog vremena koje ćete moći iskoristiti za uživanje u božićnom ozračju uz kuhano vino, topli punč, mirisne kolače i neizostavne kobasice sa zeljem. Povratak je planiran u 18 sati, a u Zagreb ćete stići u kasnim večernjim satima.

Smart Travelom na Sachericu

Mogućnost da doživite predbožićni duh carskog grada omogućava vam i putnička agencija Smart Travel. Polazak autobusa je s autobusnog kolodvora u Zagrebu u ranim jutarnjim satima, kako biste najbolje iskoristili dan. Put kroz Sloveniju i Austriju olakšat će par kratkih zaustavljanja. Nakon dolaska u Beč prvo se ide do dvorca Schönbrunn, jednoj od najljepših baroknih palača u Europi. Ispred palače svake se godine održava božićni sajam, na kojem ćete imati prvu priliku upoznati se sa šarolikom ponudom. Nakon Schönbrunna kreće se prema centru grada. Prvo ćete obići Ringstrasse, ulicu koja okružuje unutarnji dio grada i u kojoj se nalaze velebne i značajne građevine. Nakon razgleda krenut ćete prema Gradskoj vijećnici gdje vas čeka najveći božićni sajam u gradu. Svake godine organizira se mnoštvo koncerata božićnih pjesama. Poslije kratkog predstavljanja slijedi slobodno vrijeme za individualne programe. Obavezno ga iskoristite kako biste probali najslavniju austrijsku slasticu Sacher tortu.



Samoborčekom do novih ukrasa za božićno drvce

Prepoznata i pouzdana turistička agencija Samoborček i ove godine vam omogućava da doživite čaroliju Adventa u Beču. S početnim datumom 26. studenog, pa sve do 17. prosinca, svakog vikenda u Advenetu pružit će vam priliku da upoznate Beč u njegovom najljepšem izdanju. Autobusi kreću u 4 sati s autobusnog kolodvora u Zagrebu. Samoborčekom ćete imati prilike doživjeti Beč iz potpuno druge perspektive. Autobus vas ostavlja na autobusnom kolodvoru odakle ćete dalje u istraživanje grada pomoću podzemne željeznice. Njome se vozite do Ringstrasse odakle ćete pješice, uz turističkog pratitelja, upoznati grad i saznati nešto novo iz njegovog burnog života. Nakon obilaska ostaje vam slobodno vrijeme kako biste kupili nove ukrase za svoje božićno drvce te se počastili kojom šalicom kuhanog vina ili punča.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju