Iako je prije krize bila jedna od najbrže rastućih turističkih zemalja na svijetu, Azerbajdžan nije i dalje previše visoko na listi onih koji najviše putuju. Stoga država moli da joj pružite „drugu priliku“ te razmislite i isplanirate put u „Zemlju Vatre“.

Azerbajdžanska turistička zajednica prošle je godine pokrenula je kampanju pod nazivom „Take a Look, a cilj im je do 2023. godine udvostručiti broj turista koji sada posjećuju zemlju. Prije dvije godine Azerbejdžan je uveo novi online sustav viza koji umnogome olakšava posjet zemlji, a dobra je vijest i da su dobivanje viza pojednostavili Kazahstan i Uzbekistan, čineći na taj način posjet cijeloj regiji lakšim.

Posljednjih godina zemlja je doživjela ekonomski procvat, a razlog je tome naftna industrija. U glavnom gradu niklo je mnoštvo modernih zgrada i objekata, kojih je iz dana u dan sve više. No odlična je vijest da i nakon odlaska iz gradova na vas čekaju sjajna priroda, istraživanje sela i mogućnost planinarenja.

„Take another look“ otkriva posebnosti Azerbajdžana. Domaćini jedva čekaju podijeliti svoju kulturu, kuhinju i zemlju s gostima. Uostalom, tisućama godina putovi koji prolaze našom zemljom ugostili su mnoge putnike, trgovce i ostale“, izjavio je tada na promociji Florian Sengstschmid, direktor turističke zajednice Azerbajdžana. Da se isplati posjetiti ovu predivnu zemlju, možda će vam biti jasnije kada spomenemo da je pola litre domaćeg piva u restoranu 5 kuna, mala kola samo 2 kune, dok ćete u trgovinama cijeli kruh moći kupiti samo za kunu!

Ulica milijardera: Kako izgleda život u jednom od najskupljih dijelova svijeta? Ulica milijardera - 8 Ulica milijardera - 11 Ulica milijardera - 10 +7 Ulica milijardera - 9