Požega, prijestolnica zlatnog srca Slavonije, ovih će dana održati počast vinu, tamburi i pjesmi. Sedam dana i sedam noći, od 28. kolovoza do 03. rujna, Požega će biti festivalska pozornica pod nazivom 'Aurea fest'.

Iako službeno festival počinje tek za nekoliko dana, po život važne predradnje već su učinjene. Tako je 23. kolovoza u podrumima Kutjeva d.d. napunjeno 1300 boca festivalskog vina koje će se točiti u vrijeme Aurea festa.

Službeni dio programa počinje glazbenim programom pod nazivom 'Sretna dolina' kada će skupina glazbenih amatera, glazbenih entuzijasta, profesionalaca i zaljubljenika u glazbu pokušati oboriti Guinnessov rekord u najmasovnijem izvođenju jedne pjesme – grupe Queen We will rock you.
Program se nastavlja 'Festivalom običaja', uz tradicionalnu folklornu povorku i požešku berbu grožđa. Ulični svirači i mađioničari tijekom festivala obogaćivat će ulice grada, a u večernjim satima prikazat će se dugometražni film 'Sun Kid posljednja vremena', u kojem je prikazana posebnost djece oboljele od Downovog sindroma.

Program festivala je šarolik i prilagođen svim interesnim skupinama. Tako će biti suvremenog plesa, modnih revija, jazz izvedbi, folklora, elektronske i popularne glazbe. Aurea Fest Jazz, u organizaciji Big Banda Požega, publici će približit jazz glazbeni izričaj a vrhunac večeri biti će nastup Zdenke Kovačiček uz pratnju Internacional Greennhouse Blues Banda.

Svo bogatstvo folklora pokazat će se na glavnoj pozornici u četvrtak 01. rujna, kada će najbolja kulturno umjetnička društva Slavonije, atraktivnim koreografijama, publici približiti tradiciju plesa i glazbe Hrvatske. Petak, 02. rujna, započinje tradicionalnim kuhanjem fiša, a po prvi puta publici će se predstaviti Kolonija slikara i pisaca Požeštine. Sve dane festivala, u posebnom VINO-GRADU predstavljat će se najbolja vina Požeštine a svi posjetitelji moći će sudjelovati u mnoštvu nagradnih igara. Večer pretposljednjeg dana rezervirana je za Festival popularne glazbe na kojem će nastupiti 16 poznatih pjevača. Zadnji dan Aurea festa 2016. ostavljen je za 'Zlatne žice Slavonije 2016. Festival tamburaške glazbe, tradicionalno najpoznatiji festival cijele manifestacije, donosi 16 najpopularnijih solista i sastava tamburaške glazbe u Hrvatskoj.

Vidimo se u Požegi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju