Sajam i izložba zagorskih vina Bedekovčina 2014., održat će se od 6. do 8. lipnja, na prostoru Bedekovčanskih jezera u Bedekovčini. Cilj ovog sajma je okupljanje vinogradara i vinara iz cijele Krapinsko-zagorske županije u svrhu prezentacije i promocije zagorskih vina iz berbe grožđa prethodnih godina te prezentacije njihovih postignuća u tehnologiji prerade, njege i čuvanja vina.

Naglasak će se staviti na poticanje podizanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, popularizaciji kulture ispijanja i potrošnje vina te uključivanja vinske ponude Hrvatskog zagorja u enogastronomsku ponudu Županije, ali i šire. U sklopu sajma održat će se stručna predavanja, edukacijske radionice te značajan prezentacijski program na kojem će posjetitelji, ali i potencijalni poslovni partneri i kupci moći upoznati zagorska vina, prenosi Agroklub.


Jedan od ponajboljih hrvatskih vinara, Ivan Enjingi, 17. svibnja 2014., u Hrnjevcu nedaleko od Kutjeva, premijerno organizira vinski festival. Prvo izdanje festivala započeti Vinskom simfonijom Enjingi, Davora Bobića, koju će izvesti Orkestar HRT-a. Inače, premijera Vinske simfonije Enjingi održana je prošle godine u varaždinskom HNK, upravo na njegov rođendan. Simfonija je to koja se sastoji od četiri stavka, a svaki je nazvan po jednom od Enjingijevih vina, pa je tako:

1. stavak: Vinski podrum – rajnski rizling
2. stavak: Vinski valcer – graševina
3. stavak: Arhiva Slavonica, inspirirana Enjingijevom vinskom bankom u koju su pohranjena vrlo vrijedna vina što ih je veliki vinar dobio od brojnih prijatelja
4. stavak: Finale – Venje, a posvećen je Enjingijevom možda ponajboljem vinu, Venju iz 2006. godine, koje još uvijek nije plasirano na tržište

Informacije o Festivalu pogledajte na Facebooku Vinarstvo Enjingi!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju