Kraljevina Kambodža donijela je nova pravila za internacionalne putnike kako bi spriječila drugi val koronavirusa i zaštitila svoje građane, ali i sve posjetitelje od širenja bolesti.

Prije nego što uđete u ovu zemlju u jugoistočnoj Aziji, morate platiti polog u vrijednosti 3000 američkih dolara, odnosno 20.000 kuna za sve eventualne troškove koji mogu nastati u slučaju zaraze koronavirusom.

Cipar Zanimljivosti Cipar donio neobičan plan: Ako "pokupite" koronu na odmoru, plaćaju troškove za cijelu obitelj

Prije ulaska u državu bit ćete testirani, te će to za to trebati izdvojiti 165 dolara, odnosno oko 1100 kuna. U cijenu su uključena tri obroka i hotelska soba u kojoj ćete biti smješteni dok čekate rezultate.

Ako se pokaže da imate virus, preostali novac bit će potrošen za smještaj, hranu i liječenje.

Ministarstvo zdravstva Kambodže otišlo je toliko daleko da je izračunalo i koliko bi vas stajao pogreb u slučaju smrti. Oni procjenjuju da je 10.000 kuna dostatno za zbrinjavanje u slučaju najcrnjeg scenarija. Taj dio uplaćenog iznosa potrošit će se na kremiranje ako tako bude potrebno.

Cavtat - 1 Aktualno Čak 3 hrvatske destinacije u 20 najsigurnijih europskih za odmor poslije korone

S druge strane, ako ste negativni – vratit će vam preostali novac po izlasku iz zemlje.

Prema dostupnim statistikama, Kambodža je imala tek 130 potvrđenih slučajeva, a niti jedan nije imao fatalni ishod. Upravo ih je želja da spriječe crne statistike navela na ovakav nevjerojatni turistički potez o kojem trenutačno priča cijeli svijet.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju