Ukoliko se odlučite otići na ovoj otok, ipak se nadamo kako vaš odmor neće biti besplatan. Naime, u pokušaju privlačenja što većeg broja posjetitelja, Cipar je otišao korak dalje, te će svim posjetiteljima iz niskorizičnih zemalja ukoliko kod njih pokupe „koronu“, potpuno refundirati troškove ljetovanja!

Otok na istoku Mediterana pripremio je već unaprijed 100 bolničkih kreveta, a sve kako bi mogli brinuti za turiste koji se za vrijeme odmora ovdje zaraze korona virusom. Naravno, uz brigu za oboljele, uključeni su i troškovi boravka za cijelu obitelj oboljele osobe, pa bi se moglo reći kako su Ciprani, ukoliko neka osoba i oboli ovdje od korone, spremni u potpunosti financirati planirani odmor.

Cipar Cipar (Foto: Getty Images)

No, kako bi se osigurali da se slučajevi ipak ne pojave, Ciprani su odlučili uvesti stroge mjere, tako da je na odmoru potrebno paziti na socijalnu distancu, ležaljke će se redovito dezinficirati i slično. Također, cilj je i što veće korištenje beskontaktnih kartica, a svo osoblje u hotelima obvezno je nositi maske.

Ciparske vlasti od gostiju nešto i traže, a to je ponajprije dokaz da svaki turist barem 3 dana prije dolaska na otok nije bio zaražen. Za početak, ove mjere će se od 20. lipnja primjenjivati na turiste iz 13 zemalja, mada će prilikom dolaska carinici i aerodromsko osoblje nasumično ljudima mjeriti temperaturu.

Inače, u Cipru je tijekom pandemije koronavirusa zabilježeno nešto manje od tisuću zaraženih osoba, a 17 ljudi je nažalost izgubilo bitku s opakim virusom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju