Nakon što je proteklog vikenda osvojila nepca dubrovačke publike na Bavarin street food festivalu, Gorana Milaković ili kako je svi poznaju kao “Goge iz Masterchefa” sprema poslasticu i za splitsku publiku.

“Koka u korpiću” i “Šije šete plećka” dva su jela koja su doslovce poharala ovaj dubrovački festival pa se logično nametnula ideja prezentirati ih i u svom gradu i svom novootvorenom bistrou “Missy B.” - ali ekskluzivno, samo na jedan vikend.

“Potpuno me zatekao interes Dubrovčana na kućici koju smo imali u sklopu Bavarina pa je ovo bio logičan potez. Splićani će cijeli vikend moći doći probati Koku ili Plećku - pa ne mogu doma ne pokazat' s čim sam otišla u goste! Zašto? Jer san ja to tako tila.” - izjavila je simpatična Gorana.

Trgana piletina s kremom od celera i pesta umotana u kore za savijače i salata s bučinim sjemenkama i dresingom od meda krije se iza duhovita naziva “Koka u korpiću” (grudnjak na dubrovački), dok focaccia sendvič s aromatiziranom kuhanom plećkom i namazom od skute i špinata uz ukiselje-ni ljubičasti kupus i čips bukovače dijeli naziv s popularnom dalmatinskom igrom iz davnina - “Šije Šete plećka”.

Ne preostaje nam ništa drugo nego zaigrati se ovog vikenda s Gogom i ponudom bistroa “Missy B.” te je posjetiti na adresi Obala kneza Domagoja 1 u Splitu.

Dobar nam tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju