Jučer smo se i mi, zajedno s vama, na trenutak odmaknuli mislima od pandemije i svakodnevnih briga, kada smo objavili kako je spomenik velikom Oliveru Dragojeviću postavljen u njegovu rodnom mjestu. Već smo se vidjeli kako guštamo na Korčuli ovog proljeća i ljeta, a povod posjetu jednom od najljepših naših otoka bila je upravo nova atrakcija koja se smjestila na velolučkom mulu.

Neki su na prvu shvatili kako se radi o prvoaprilskoj šali, neki su uvjereni kako su jučer prošli pored kipa. 😉 Bez obzira na različite doživljaje te „vijesti“, možemo reći da je Oliver, kao u najboljim danima, probudio hrpu pozitivnih emocija kod gotovo svih naših čitatelja.

A priča iza ove šale zapravo je složena od puno ljubavi, poštovanja i lijepih uspomena… Naš suradnik Romeo Ibrišević snimio je jednu maketu budućeg Oliverova kipa i kolonu na mulu u Veloj Luci te ih spojio u Photoshopu u lijepu priču zbog koje je jučer mnogima bilo toplo oko srca. Iako Oliver nije onom ribaru zauzeo poštu, mogao bi to vrlo brzo jer kako autori budućeg spomenika starom morskom vuku kažu kako bi on već bio gotov da nije pandemije koronavirusa.

Bilo je i vrijeme! Oliver Dragojević dobio spomenik u Veloj Luci Vela Luka - 1 +0 Vela Luka - 5

Spomenik koji će biti u bronci je u nastajanju, a izrađuju ga vrijedne ruke vrsnih umjetnika Izvora Oreba i njegove životne suputnice Emilije Karlavaris, akademske slikarice i kiparice, poznate po vrsnim minijaturama.

U razgovoru s Emilijom i Izvorom doznali smo kako je koronavirus poremetio planove s projektom, a financijeri su stisnuli pauzu dok se život (i financije) ne vrate u normalu.

„Mi ćemo izraditi spomenik neovisno o situaciji iz zahvalnosti prema Oliveru. Mogao bi biti dovršen najesen, čekamo da se situacija smiri“, kažu umjetnici, kojima u njihovu radu ne pomažu ni potresi te se nadaju da će im se dopustiti miran rad.

Gdje će i kada Oliver dobiti spomenik koji će nas podsjećati na njegove pjesme, anegdote i šale te nam kroz svoj lik u prolazu uljepšati dan, pružajući komadić mira i ljubavi, tek ćemo vidjeti…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju