Nakon što je vruće ljetne mjesece provela lutajući food festivalima, omiljena gastro-prikolica Munchy utaborila se u jednom čarobnom zagrebačkom parku - onom ispred Akademije likovnih umjetnosti, na jednoj od najposjećenijih adventskih lokacija u Zagrebu. Pod svjetlima stotina blagdanskih lampica upogonila je svoju vrijednu kuhinju, šireći zamamne mirise svoje već nadaleko poznate azijske kuhinje začinjene prstohvatom Mediterana.

Najveću pažnju sladokusaca izazvali su Bubble Waffles na koje je zagrebačka publika trebala čekati čak dvije godine. Taj slatkiš pred kojim se svi planovi o brojanju kalorija odgađaju za siječanj, Filip Eterović osmislio je još 2018. godine kada ga je po prvi puta, na Fuliranju, predstavio Zagrepčanima.

Ukusni crunchy desert, koji Munchy danas nudi u četiri varijante, Filip je kreirao na temelju bubble wafflea koji je prvi puta kušao tijekom svog putovanja u Hong Kong. 

Na njihovom meniju se ovog Adventa kriju i Hurry Curry, u pilećoj i veganskoj verziji, popularne gyoze začinjene ljutkastim soya-rice vinegar umakom, te superfini frapovi prženi u ulju, od verzije s domaćim pršutom i brie sirom, preko one s piletinom pa sve do vege verzije s tri različite vrste sira i povrćem. Frap je originalni recept Munchy kuhinje, a riječ je o prženoj tortilji (fried wrap) punjenoj bogatim nadjevima.

Munchy nije zaboravio niti na omiljeno adventsko piće, kuhano vino koje spravlja po posebnoj recepturi, crno sa šumskim voćem i domaćim likerom, te bijelo s bazgom i medovačom.

Sjajna vijest je i ta da Munchy nudi i Wolt

Glovo dostavu, za sve koji zimsko chillanje ispod dekice ne žele zamijeniti hladnim zimskim zrakom, a ako ipak poželite u šetnju i dašak adventskog ugođaja u Zagrebu, Munchy vas sa svojim delicijama spremno čeka u dvorištu Akademije sve do 1. siječnja. 

Advent u Hrvatskoj: 10 mjesta diljem Lijepe Naše koje treba posjetiti ovoga prosinca +0 Advent u Karlovcu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju