Božićni sajmovi ove se godine vraćaju na hrvatske ulice i trgove, iako u znatno smanjenom kapacitetu te uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Pobrojali smo neke od najzanimljivijih događanja diljem Lijepe Naše.

Advent u Delnicama

Osjetite čaroliju adventa u Delnicama – najvišem gradu u Hrvatskoj. Od 3. prosinca 2021. započinje uzbudljiv blagdanski program koji uključuje sve od sajma suvenira, rukotvorina i domaćih proizvoda do različitih koncerata, predstava i izložba.

Na raspolaganju vam je i klizanje, jahanje konja te druge zabavne aktivnosti uz bogatu gastro i ugostiteljsku ponudu. Više o čaroliji adventa u Delnicama pronađite ovdje.

Advent u Fužinama

Posjetite Fužine u adventsko vrijeme jer vas očekuje bajkovita pozornica na otvorenom i bogat program u kojem ćete bezrezervno uživati. Advent u Fužinama održavat će svakog vikenda u periodu od 27.11 do 27. 12. 2021. u centru grada, kao i u izletištu Šumska bajka.

Adventska događanja prati bogata ponuda domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova, kao i slasne delicije lokalnih ugostitelja. Točan program pronađite na Facebook stranicama organizatora Adventa u Fužinama.

Advent u Delnicama - 3 Aktualno Jedinstveni advent u Hrvatskoj: Zašto biste obavezno ove godine trebali vidjeti Delničku adventsku bajku

Advent u Karlovcu

Advent u Karlovcu održat će se od 17. do 31. prosinca 2021. na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a glazbeni i kulturni programi odvijat će se na pozornici Glazbenog paviljona uz uzbudljivu gastronomsku ponudu.

Ovdje će se moći isprobati skandinavski burgeri, hot dogovi te hembakade krumpir, razne druge kobasice i ostale adventske delicije. Slatku ponudu krasit će popularne germknedle, fritule, švedski i norveški vafli, cimet rolice i palačinke. Uz kuhano vino posjetitelji će se moći grijati i uz veliki izbor toplih koktela, vrućih čokolada, glogga, cidera, čajeva.

Prostor Adventa u Karlovcu upotpunit će i Gradsko klizalište kod Sokolskog doma koje će tijekom održavanja manifestacije ljubiteljima zimskih aktivnosti ponuditi besplatno klizanje. Više o ponudi možete pronaći ovdje.

Advent u Opatiji

Započeo je i Advent uz more u bajkovitoj atmosferi grada Opatije, a trajat će do 9. siječnja 2022. na poznatim lokacijama poput parka sv. Jakova, parka Angiolina, Slatine, Lungomare, Ljetne pozornice, gradske tržnice i pitoresknog Voloskog.

Raskošno ukrašene gradske ulice i trgovi, klizalište, jedinstveni glazbeno-scenski spektakli na prekrasnim lokacijama, sve je to jedan maleni dio zimske čarolije Adventa u Opatiji o kojoj više možete saznati na službenim stranicama organizatora Adventa u Opatiji.

Advent u Karlovcu - 2 Aktualno Besplatno klizanje i sjajna hrana: Što vas sve čeka na Adventu u Karlovcu?

Advent u Osijeku

Advent se i ove godine vraća u Tvrđu koja u blagdansko vrijeme zasja posebnim božićnim sjajem. Program će ove godine biti dodatno obogaćen novim sadržajima. Uz prepoznatljiviBožićni tramvaj na središnjem gradskom Trgu Dr. Ante Starčevića, koji posjećuje gotovo 15.000 ljudi u sezoni, centar grada dodatno će živnuti.

U srcu grada moći će se pojesti ukusni zimski specijaliteti, probati kuhano vino i čaj te posjetiti maleni sajam rukotvorina i blagdanskih proizvoda u desetak kućica uz koje će se nalaziti i prozirna, zimska kupola s okićenim borom, kupola Prvog hrvatskog piva, Božićna pivnica u srcu grada.

Advent u Rijeci

Adventski program održavat će se na više lokacija centra grada i unutar zidina Trsatskog kaštela od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. godine. Tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske nudi 26 adventskih kućica s prigodnim proizvodima, ukrasima, te toplim i hladnim slasticama. RI Gastro Advent okupirat će Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske maštovitim izvedbama tradicionalnih zimskih jela i pića te nekim novim i neočekivanim okusima.

Neodoljivi mirisi adventske gastro priče privlačit će goste i s Verdijeve ulice, koja je već poznato mjesto okupljanja mladih tijekom cijele godine. Trsatski kaštel ponovno će obući svoje blagdansko ruho i jedinstvenim nas sjajem mamiti da uživamo u ponudi Adventa na Gradini. Nemojte zaobići niti riječku rivu gdje će mnogi uživati na klizalištu Morska Pahuljica. Više o bogatom programu Adventa u Rijeci, čitajte ovdje.

Advent u Samoboru

Advent u Samoboru priprema zabavni program za sve generacija na svojim ulicama i trgovima koji će trajati do 9. siječnja 2022. Na raspolaganju vam je klizanje na pop up klizalištu smještenom uz veliko parkiralište u Komparevoj ulici uz omiljene festivalske hitove i svjetlosnu stazu s rasplesanim projekcijama. Prošećite ulicama Samobora i otkrijte okićena drvca. Isprobajte domaće specijalitete na adventskim kućicama i uživajte u sjajnim koncertima. Točan program pratite na službenim stranicama organizatora.

Advent u Splitu

Bogati gastro i glazbeni program očekuje posjetitelje Splita do 6. siječnja 2022. godine. Glavnina programa odvija se u četiri zone: Bedem Cornaro, Perivoj, Mertojak i Imaginarium Advent Zvončac. Na Mertojaku će 3. prosinca biti otvoreno i umjetno klizalište na otvorenom, a koje će raditi sve do 2. siječnja 2022. godine. Splićane i sve njihove goste očekuje i bogat kulturni program, o kojem više možete čitati na službenim stranicama Turističke zajednice grada Splita.

Fuliranje Aktualno Fuliranje u novom ruhu i na novoj lokaciji: Uživajte u omiljnoj zabavi na terasi hotela Esplanade

Advent u Varaždinu

Advent u Varaždinu organizira se u samom srcu povijesne gradske jezgre do 6. siječnja 2022. godine. Posjetite glavni varaždinski trg – popularni Korzo na kojem će se tijekom adventa održavati koncerti popularnih pjevača i grupa, ali i vokalno-instrumentalnih sastava te zborova.

Tu možete uživati i u ugostiteljskoj ponudi na osam kućica. Sjajna hrana i dobar provod zajamčen vam je i na Trgu Miljenka Stančića, a nikako ne smijete zaobići niti prostrani Kapucinski trg s velikim klizalištem i legendarnim ledenim toboganom. Više o programu čitajte na njihovim službenim stranicama.

Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu ove se godine održava u skromnijem obimu do 7. siječnja 2022., a glavnina ugostiteljske ponude naći će se na pet lokacija – na Trgu bana Josipa Jelačića, na Europskom trgu u Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na zapadnom dijelu Strossmayerova šetališta.

Na platou Gradec postavljena je izložba božićnih drvaca koje predstavljaju sjajnu kulisu za snimanje zanimljivih fotografija za uspomenu. U Parku Bele IV istražite takozvani Mjesečev vrt, u kojem su postavljene razne svjetlosne instalacije.

Na zaboravite niti na Fuliranje koje se od 2. do 31. 12 odvija na terasi Oleander hotela Esplanade. Na raspolaganju vam je 12 ugostiteljskih kućica koje Mate Janković iz istoimenog Instituta, Ivan Pažanin iz Chef’s Burgers, Mario Mihelj iz El Tora i chefica Ana Grgić iz hotela Esplanade. Svoje gastro čarolije predstavit će Izakaya, Restač i Beg’s Plant Based Butchery blagdanska edicija restorana Good Kut i Taika. Okrijepite se uz barove Gingle Bells, Rakijarnicu i Acrobat Champagne&Wine.

Café de Matoš od 1. prosinca 2021. seli na Radničku cestu u prostor Katrana koji postaje Advent District. Ljubitelji dobre glazbe svakako se tijekom prosinca trebaju uputiti i do dvorišta Akademije likovnih umjetnosti (Ilica 85), gdje se uz predočenje Covid potvrde može uživati u koncertima glazbenika poput Borisa Štoka, Svemirka, pocket palme, Kuku$a, Whateveresta, DJ Indyja, Stanka Bondže i Sinke Fresha.

Cijeli program Adventa u Zagrebu pratite na službenim stranicama manifestacije.

Idemo u Fužine: Hoće li ovo biti najbajkovitiji i najslasniji advent u Hrvatskoj? Advent u Fužinama - 4 Advent u Fužinama - 5 Advent u Fužinama - 7 +1 Advent u Fužinama - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju