Potaknuta čestim odlascima turista na Biokovo u neadekvatnoj obući i s neadekvatnom opremom, o čemu iz godine u godinu čitamo ili u izvještajima o akcijama HGSS-a ili, nažalost, u crnoj kronici, Turistička zajednica Općine Podgora 10. lipnja organizira Japanka Biokovo Challenge.

Događanje je prije svega edukativne naravi i cilj mu je upozoriti na moguće opasnosti u planini te poučiti kako se u planinu ide, a kako (i kada) ne.

TZ Podgora već je privukao pozornost zanimljivim akcijama poput uklanjanja ručnika s plaža kao simboličnog čina isticanja značaja javnog dobra kao – upravo – javnog ili Dana blitvijade na kojima je lokalna namirnica zvijezda u svim zamislivim oblicima – u sladoledu, kolačima, slanim jelima, a najavljenim japanka-izazovom, osim na spomenute opasnosti, žele upozoriti i na brownfield područje Donja Gora.

Japanka Biokovo Challenge, edukativni i rekreacijsko-zabavni događaj, održat će se 10. lipnja na saniranom bivšem deponiju Općine Podgora, unutar Parka prirode Biokovo. Uz zabavu i dobar provod te uz promociju Podgore i Biokova kao turističkih destinacija, organizatori se nadaju da će i prevenirati moguće ozljede, kao i da će njihova poruka odjeknuti u svim zemljama iz kojih dolaze biokovski šetači "u japankama".

Japanka Biokovo Challenge Japanka Biokovo Challenge (Foto: TZ Podgora)

"Naš je cilj educirati turiste i sve neinformirane posjetitelje željne avanture da se na Biokovo mora prije svega ići dobro opremljen i informiran o mogućim opasnostima, a drugo da može pružiti zabavu i nezaboravno iskustvo", objašnjavaju u TZ-u Podgora.

Duhoviti naziv događanja parafraza je imena poznate utrke Absolute Biokovo Challenge, koja je ove godine održana prošli vikend, a kratka utrka na 400 metara Japanka Biokovo Challenge trči se, naravno – u japankama i, upravo zbog toga, na vlastitu odgovornost.

Za utrku se možete prijaviti na info@tz-podgora.hr.
Sretno (i razmislite o rezervnoj obući)!

 

Odmor kao nikad: Smjestite se pokraj sedam zaštićenih parkova koji će vas resetirati Apartman Zadar Borik može primiti dvije osobe Kopački rit Studio apartman Olymp u Osijeku može primiti dvije osobe +11 Zbog predivnog pogleda Bikovo je čest odabir planinara

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju