Došli smo i do polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. I dok napeto čekamo utakmicu Argentine i Hrvatske, ništa manje uzbudljivo nije ni u našem izboru za Najbolju hranu svjetskog prvenstva. Danas je pred vama težak izbor između dva mirisna aduta, a najkreativniji mogu osvojiti super nagrade u našem natječaju.

U četvrtfinalnom izboru Francuzi su s nenadmašnim receptom za coq au vin za dlaku pobijedili Engleze i njihov obožavani fish and chips, tako da mislimo da bi Maroko i u ovom natjecanju mogao iznenaditi favorite gastronomskog prvenstva.

"Marokanska peka", odnosno pileći tajine, oduševila vas je u drugom kolu ovog našeg nadmetanja, kada je sa suprotne strane bila Hrvatska s receptom za pašticadu te je tijesno izgubila. Zbog toga mislimo da Marokanci itekako imaju dobrog konja za utrku i da će ovaj izbor biti neizvjestan do samog kraja.

Bez obzira na to tko pobijedi, sačuvajte dva savršena recepta, onaj za coq au vin i za pileći tajine i u bilo kojem trenutku uživajte u mirisima i okusima koji će vas transportirati u jednu od te dvije nevjerojatne zemlje.

Ne zaboravite se i uključiti u naš nagradni natječaj te osvojiti kul nagrade. Uključiti se možete ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju