Ako volite maline, vjerojatno već znate da se početkom svakog ljeta u Gorskom kotaru, u Skradu, na najljepšem šumskom nogometnom igralištu možda i na čitavom svijetu – održava Festival malina. Medvjedima je ulaz zabranjen, pa bez brige možete čitav dan uživati u malinama - na sve načine.

Ovogodišnje, šesnaesto izdanje Festivala malina, održat će se u subotu 29. lipnja, a raznovrstan program za sve generacije, koji će trajati do kasnih večernjih sati, počinje točno u 14, i to kao i uvijek – planinarenjem na Skradski vrh. Planinarenje i maline neodvojivo su povezani, a ove sočne bobice još su mirisnije i ukusnije ako ste se za njih malo pomučili.

Maline se sjajno sljubljuju s pogledom na Skrad

Organizatori Festivala malina poštedjet će vas branja, ali vam zato žele pokazati prekrasni pogled s vidikovca Perić i Skradskog vrha (odnosno malo ispod njega) poznatog po svojoj osvježavajućoj "puhalici" koja će vas rashladiti i osvježiti prije nego se dočepate koktela od malina. Kada se uputite na ovu lijepu kružnu stazu, upitajte vodiče da vam pokažu na kojem je točno mjestu nekad davno nastala prva skradska - razglednica.

A na Festivalu malina i ove vas godine čekuju brojni izlagači bobičastog voća, domaćih proizvoda i zanimljivih rukotvorina. Najmlađe će zaokupiti besplatne kreativne radionice i neizostavni napuhanci, a moći će se okušati i u jahanju pravog goranskog konja (koji nije na napuhavanje). Svježu goransku večer zagrijat će klapa Cambi, a čitav program Festivala možete proučiti ovdje.

Središnje mjesto na Festivalu malina, kao i uvijek, zauzet će divovska 50-metarska štrudla od malina, koju će posjetitelji naravno moći kušati, i to uz simboličnu kotizaciju od 1 euro.

Tko prvi, njemu više. 😊 Vidimo se u Skradu!

5 mjesta u Gorskom kotaru s kojima biste trebali početi istraživanje "zelenog srca Hrvatske" Gorski kotar - 4 Gorski kotar - 5 Gorski kotar - 3 +5 Gorski kotar - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju