Kako bi sugrađanima i posjetiteljima uljepšali ljetne mjesece, Grad Sveta Nedelja u suradnji sa suorganizatorima, pripremio je bogati zabavno-kulturni i sportski program u sklopu festivala „Domenikana – Ljeto u Svetoj Nedelji“.

Domenikana – Ljeto u Svetoj Nedelji trajat će u razdoblju od 23. lipnja do 23. rujna 2021. godine.

„Novi ljetni festival uvest ćemo u tradiciju našeg grada i ponavljat ćemo ga svake godine. Ove je u nešto skromnijem izdanju, no ipak smo s popuštanjem mjera željeli našim sugrađanima i svim posjetiteljima uljepšati ljetne dane i ispuniti ih brojnim sadržajima“, rekao je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, Gabrijel Deak.

Dodao je kako je festival organiziran po svim epidemiološkim preporukama i mjerama, a nudit će brojne sadržaje. „Od koncerata, izložbi, radionica, kina na otvorenom i Craft Beer Festivala za odrasle do sportskih i dječjih programa, trudili smo se ispuniti program na način da svatko pronađe nešto za sebe.“

Program započinje danas otvorenjem foto izložbe u Turističko-informativnom centru Foto kluba Klik koji slavi 10 godina postojanja i biti će otvorena do 9. srpnja. „Tijekom cijelog ljeta sve do studenog produžili smo radno vrijeme Turističkog centra zbog večernjih i vikend programa te svih događanja“, najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Renata Vlahović.

Ovaj vikend započinje Craft Beer Festival – festival craft piva, hrane i dobre glazbe. „Posjetitelje očekuje ponuda craft piva domaćih proizvođača, očekuje se preko 30 vrsta piva, bogata gastro ponuda, a sve to ćemo začiniti dobrom glazbom.„

U Parku Kipišće 17. i 18. srpnja održat će se besplatne filmske projekcije u „Kinu pod zvijezdama“, a pred kraj festivala 5.9. održat će se tradicionalna manifestacija „Svetonedeljska fišijada“. „Naša kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša okupiti će brojne sudionike na jezeru Rakitje s najvećoj atrakcijom - kuhanjem fiša u velikom kotlu od 600 litara uz besplatne degustacije“, najavila je Renata Vlahović.

Fotooko 2021. – Dan fotografije u Svetoj Nedelji okupiti će amatere i profesionalce ljubitelje fotografije na Jezeru Orešje 18. rujna na jedinom ovakvom događanju u Zagrebačkoj županiji. Ravnatelj Kulturnog centra Robert Maračić rekao je kako će Udruga mladih SVENUM organizirati pub kvizove, a u srpnju će se održati Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina, koncert Klape „Levanda“ i Smotra folklora. „KUD-ovi su tek započeli s radom, pa će ove godine folklorni program biti u manjem obimu. No, svejedno nas očekuju zanimljive i bogate večeri koje će ispuniti ljetne dan, a nadamo se da ćemo sljedeće godine imati veći i sadržajni program.“

Predsjednica Koordinacijskog odbora Grad prijatelj djece Sabrina Pejić najavila je vrlo bogat program za djecu i za djecu s teškoćama u razvoju. Očekuju ih kreativne radionice, čitanja, slikanja, plesa, prve pomoći, druženje s dječjim vijećnicima, te izložbe. „U povodu Domenikane organizirali smo poseban program za djecu kojim je osim zabavne svrhe prisutna i edukativna svrha s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama u razvoju.“

Nogomet, rukomet, atletika, stolni tenis, karate dio je ponude sportskog programa. „Svim učenicima svetonedeljskih osnovnih škola radnim danima smo omogućili besplatno kupanje na bazenima u Samoboru na Vungriščaku. Dovodimo i jednu atrakciju – u suradnji s Golf klubom Zagreb svoj zainteresiranoj djeci ćemo 3.7. prezentirati golf na nogometnom igralištu NK Top Kerestinec“, kazao je predsjednik Sportske zajednice Slobodan Matić.

Naglasio je kako će djeca moći naučiti što je to sportski ribolov putem prezentacija te discipline na jezerima Orešje i Strmec, a održat će se i rekreacijsko-edukativne šetnje po svetonedeljskim bregima i biciklijade.

Dnevne najave događanja, kao i sve novosti vezane uz Festival Domenikana dostupne su na Facebooku

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju