U utorak, 8. ožujka, od 14 do 17 h u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku gostovat će slovenski Michelin chef Jorg Zupan. Zupan će tijekom masterclassa pripremati vegetarijanska jela s lokalnim namirnicama i najaviti novi projekt na kojem radi.

Jorg Zupan je Danas jedan od najinovativnijih kuhara u ovom dijelu Europe, s kulinarstvom se susreo u mariborskoj kuharskoj školi, a strast prema gastronomiji lansirala ga je među kulinarske zvijezde. Stažirao je po slovenskim restoranima, a otisnuo se i do Australije, gdje je radio u restoranu Quay koji je na San Pellegrinovoj listi najboljih restorana na svijetu, radio je u Fat Ducku te u norveškom Maaemu i londonskom Pied a Terre.

Danas je vlasnik i glavni chef restorana Atelje, jednog od najboljih restorana u Sloveniji koji je već drugu godinu potvrdio svoju Michelinovu zvjezdicu te moderne gostionice Breg koja u srcu Ljubljane gostima nudi poznata jela na inovativan street food način. Kao chef i zaljubljenik u gastronomiju, Zupan posebnu pažnju posvećuje namirnicama i tehnikama te gostima prenosi ljepotu kulinarstva svakim tanjurom koji izađe iz njegovih restorana.

Kulinarski Institut Kul IN osnovan je 2011. godine s ciljem razvijanja međunarodnog gastronomskog centra u kojemu je glavni fokus biti na stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane. Okupivši vrhunski tim profesionalaca i stručnjaka svjetske gastronomije osmislili su programe usmjerene na školovanje budućih kulinarskih lidera

Kul IN mjesto je učenja, okupljanja suvremenih eksperata u kulinarstvu, poslovnih seminara sa zajedničkim ciljem vrednovanja i oblikovanja vrhunskih gastronomskih proizvoda. Više o Institutu možete doznati na njihovim službenim stranicama.

Kuća sira i domaćih specijaliteta: Rustikalna stancija u koju se dolazi na obraze boškarina i istarsku tjesteninu Stancija Špin - 4 Stancija Špin - 2 Stancija Špin - 1 +5 Stancija Špin - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju