Najobuhvatnija slovenska knjiga o pečenju kruha i peciva po imenu Drožomanija autorice Anite Šumer iz Slovenj Gradca osvojila je prestižnu nagradu Gourmand World Cookbooks u Kini. Ona je proglašena najboljom knjigom o kruhu za 2019. godinu na takozvanim kulinarskim Oscarima u Macau.

U konkurenciji se našlo još osam popularnih naslova iz Brazila, Kine, Meksika, Južne Koreje, Francuske, Italije, Španjolske i Švedske.

Naslovnica knjige Drožomanija Naslovnica knjige Drožomanija (Foto: Anita Šumer)

"Pobjeda mi daje snagu da potičem ljude diljem svijeta da peku bolji kruh, kruh s domaćim kvascem. Ponosna sam što je knjiga Drožomanija osvojila nagradu i u kategoriji The Best Charity Fundraising books u Europi s obzirom na to da sam dio od prodaje knjige proslijedila u dobrotvorne svrhe, za liječenje djevojčice Lize," rekla je Anita Šumer.

U sklopu ove prestižne manifestacije koja se zbila 3. i 4. sprnja ove godine Anita je predstavila svoju knjigu, a za posjetitelje je održala i demonstracijsku radionicu izrade kruha od domaćeg kvasca.

Kruh Anite Šumer - 2 Hrana i piće Anita Šumer: "Mađioničarka" s domaćim kvascem kojoj kapu skida i Buzzfeed

Drožomanija je prvi put izdana u prosincu 2017. godine, a otada je imala dva dotiska. Ove jeseni bit će izdana i na hrvatskom jeziku. Na više od 300 lijepo ilustriranih stranica nalazi se 45 recepata za pripremu slatkih i slanih peciva i kruha od domaćeg kvasca.

Anita Šumer osnivačica je i Facebook grupe Drožomanija, koja okuplja više od 10.000 članova i u kojoj se razmjenjuju savjeti o pečenju kruha i peciva, dok ju na Instagram profilu sourdough_mania prati više od 70.000 obožavatelja.

Odvažite se: Napravite ukusan i zdrav domaći kruh zbog kojeg ćete zaboraviti na pekarnice Sourdough - 11 R\'n\'B Weekend Hrvoje Petrić +12 Sourdough - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju