Peto izdanje uspješnog umjetničkog projekta vraća se u park Ribnjak koji će ponovno postati jedinstvenom street art galerijom na otvorenome. Kauboji, pištolji i feminizam s potpisom sjajnog Marina Remića, „Ćilimi za chill” originalnog Tihomira Krkleca Afrike i „Crvena Sonja” Borisa Bare posjetitelje će promatrati iz sva četiri kuta parka, dok će iz krošanja drveća decentno provirivati instalacija „Planet ili plastika?”, koju čini pet skulptura napravljenih od doniranih plastičnih vrećica.

„Za petu godinu Art parka za vas smo umjetnički selektirali ‚žene i kauboje’. Kao glavnog scenografa odabrali smo neponovljivog Marina Remića, koji će urediti centralni dio parka, a potpisuje i ovogodišnju etiketu za Art park pivo, koje za nas ponovno kuha Pivovara Medvedgrad. Ugodnu atmosferu stvorit će šareni ćilimi, koje će originalno bojama‚ isplesti’ Tihomir Krklec Afrika, dok će se „Crvena Sonja” odmarati sa strane i pratiti da sve prođe u najboljem redu. Ove se godine čim više želimo baviti ekologijom i recikliranjem, a na tom je tragu, u suradnji s kiparom Ivom Gašparićem, nastala instalacija „Planet ili plastika”, koju čine skulpture napravljene od doniranih plastičnih vrećica koje lanac drogerija dm povlači iz prodaje. Također, za izgradnju ovogodišnjeg Art parka upotrijebljeni su reciklirani materijali, a tu ideju želimo razvijati i u budućnosti”, rekao je ovim povodom Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

Vikend otvorenja na Ribnjaku će, osim rođendana, obilježiti i ulazak u ljetni dio godine te Svjetski dan glazbe, a to zove na dobar glazbeni uvod u novu sezonu Art parka. U petak 19. lipnja od 18 sati posjetitelji će uživati u provjereno dobrom odabiru glazbe Jeffa Jarunskog i Kune, čime će se pripremiti za uzbudljivu subotu.

Naime, 20. lipnja s početkom u 20.30 na Ribnjaku će nastupiti Ljetno kino i povesti sve prisutne prema moru, a atmosferu prije koncerta dodatno će zagrijati Agregat Sun. Svi zainteresirani, mali i veliki, moći će nazočiti besplatnoj likovnoj radionici pod vodstvom Melite Omeragić OMart. Budući da je broj polaznika ograničen, prijava je obvezna putem om.art.radionice@gmail.com.

Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, rezerviran je za mladog i talentiranog glazbenika, autora i uličnog svirača Mateja Magdića, poznatijeg kao Matt Shaft. On će od 19 sati nadalje laganu nedjelju u Art parku na Ribnjaku začiniti finim elektronskim zvukovima violine.

Nakon vikenda otvorenja Art park na Ribnjaku svakodnevno će ostati otvoren za druženja, od podne do 23 sata, sve do 6. rujna 2020. Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri te suradnje s Animafestom i filmskom školom za djecu Frooom, jutarnje satove joge studija Yoga Space, aktivnosti Zelene akcije, sate i sate stolnog tenisa, ljuljanje na Ljuljačci za čitanje, redoviti i omiljeni Buvljak i još mnogo sadržaja za sve generacije.

Više informacija pratite putem internetske stranice te službenog FB / IG profila.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju