Potok Bistrac u Samoboru mnogima je u pamćenju zapisan kao izvor lijepih uspomena iz djetinjstva, uključujući i Josipa Grgosa koji se s radošću prisjeća kako je izgledao taj komadić samoborskog (k)raja prije otprilike 70 godina.

U međuvremenu su idilu Bistraca pokvarili nesavjesni ljudi svojim otpadom poput štednjaka, hladnjaka, razbijenih školjki i automobilskim gumama, uništavajući tako radost nekim novim klincima koji bi željeli uživati u prirodi.

Srećom, osim sebičnih pojedinaca postoje i nesebični ljubitelji prirode koji narednim generacijama žele ostaviti mogućnost uživanja u zelenilu. Za štetni otpad pobrinuli su se Romeo Ibrišević i članovi udruge Zelene stope, koji su očistili okoliš izvora, a dva dobrovoljca, članovi Ronilačkog kluba Geronimo iz Zagreba pomogli su očistiti i samo vrelo bez obzira na neprijateljske temperature. Igor Mašala i Siniša Butigan mogu se pohvaliti i akcijom olupina iz Kupe u selu Šišljavić.

Kako je izgledala akcija u Samoboru pogledajte u videu. Nadamo se da će njihova dobra djela potaknuti i druge da čuvaju okoliš, ili ga barem "ostave na miru" za one koji to požele. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju