Fotograf, ekolog i borac za prava planeta ne miruje. Romeo Ibrišević na svojim putešestvijama otkriva nova mjesta puna otpada koja ne služe na čast stanovnicima Lijepe Naše.

Radi se o relativno novom putu koji spaja naselja Konščicu i Dugave te prolazi kroz Baltin Jarek, na otprilike pet kilometara od Samobora. Cesta u šumi, uz koju se proteže potočić puna je najraznovrsnijeg otpada: od hrpe šute do dijelova automobila i odbačenih spremnika i plastičnih vrećica s kojekakvim sadržajem.

Smeće je razbacano među različitim natpisima koji upozoravaju da je odlaganje otpada zabranjeno. Table koje je pojelo vrijeme, poruke na papiru i najnoviji znak koji upozorava na nevidljivi video-nadzor ne mogu ništa onima koji odluče ostaviti svoje smeće u prirodi i ponašaju se neodgovorno prema jedinom domu kojeg imamo.

"Ne budi sirovina": Ekoakcija kojom Zelene stope žele sačuvati Hrvatsku od opasnih olupina Zelene stope - 5 Zelene stope - 1 Zelene stope - 3 +1 Zelene stope - 2

„Mogao bih drviti o tome da se nečista voda ne može oprati, da u prirodi nema ni nagrada ni kazni te da nam ostaju samo posljedice, ali fotografije zorno prikazuju kako smo nemoćni pred barbarima“, kaže Romeo koji s udrugom Zelene stope više od 15 godina čisti prirodu od najrazličitijeg smeća, uključujući i 16.000 automobilskih olupina. Nadajmo se da će njegove fotografije potaknuti odgovorne da spriječe daljnje uništavanje prirode.

Molunat, svaka čast! Zajedničkim snagama izvukli 3 tone smeća iz mora Eko akcija - 5 Eko akcija - 4 Eko akcija - 3 +1 Eko akcija - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju