Advent u Opatiji imat će okus čokolade i finih blagdanskih slastica. Njegov zvuk bit će najljepše božićne pjesme i popularne melodije domaćih i stranih autora, a njegova vizualna prezentacija spoj tradicije i suvremene tehnologije, raskošno osvijetljenih ulica i pročelja secesijskih vila te hologramskih projekcija i video-mappinga.

Blagdanski će duh osvojiti svaki djelić grada: Park Sv. Jakova i Umjetnički paviljon Juraj Šporer kojima će zavladati prigodni multimedijalni i glazbeni programi, Ljetnu pozornicu koja će uz malo "ledene čarolije" postati klizalište i mjesto za druženje uz čaj ili kuhano vino te zanimljiv program, gradski "mrkat" na kojem će se izmjenjivati prigodna prodaja suvenira i proizvoda opatijskih obrtnika i ugostitelja i naravno Park prirode Učku, u koji se vraća Djed Božićnjak koji će s brojnim mališanima ispisati novu stranicu Božićne bajke.

Program manifestacije Advent u Opatiji započet će 26. studenog, u Parku Sv. Jakova gdje će se od 18 do 21 sat svakoga dana prikazivati hologramske čestitke, odnosno 3D projekcije u prostoru, u koje će i građani i posjetitelji Opatije imati priliku ugraditi svoje najljepše želje. Holograme će pratiti i živa glazba u poslijepodnevnim satima vikendom, kao i druženje petkom uz After Job Party. Prostor će okružiti kućice s prigodnom prodajom, koje će spojiti prostor parka sa susjednim prostorom oko Umjetničkog paviljona Juraj Šporer gdje će se tijekom Adventa postaviti Božićna izložba akademskog slikara Claudia Franka, a najmlađi će mjesto za sebe naći u kućici vilenjaka koja će im "tajnu Božića" otkriti uz bogat program animacije, blagdanskih filmova i zanimljivih radionica.

Istoga dana, 26. studenog, uključit će se i "Christmas Mapping" na Villi Angiolini koja će pročelje ove slavne zgrade, poput slikarskog platna, pretvoriti u čudesna umjetnička djela uz pomoć video-produkcije.

Prvi vikend Adventa, kao centralni program, uz prvu adventsku svijeću kod fontane na Slatini, donijet će Christmas Tree Lighting, svečano paljenje lampica na velikom božićnom drvcu na terasi Continental uz program u kojem će nastupiti niz popularnih izvođača.

Tjedan dana kasnije, 2. prosinca, započet će Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici, kao i Advent na Mrkate, a tri će dana, od petka do nedjelje, biti obilježena 11. Festivalom čokolade, koji će ponovo okupiti vrhunske slastičare i ispuniti grad slatkim užitkom, ali i zanimljivim glazbenim nastupima. Samo srce manifestacije bit će Kristalna dvorana hotela Kvarner gdje će od jutra do večeri trajati "Čokoladna čarolija", sajam ukusnih proizvoda od čokolade. U susjedni hotel 4 opatijska cvijeta uselit će Djed Mraz, koji će tamo boraviti i dočekivati djecu i sve posjetitelje koji vjeruju u čaroliju blagdana.

Božićna bajka u Parku prirode Učka održat će se od 16. do 18. prosinca, a tijekom tri dana u posebno uređenoj kućici na prijevoju Poklon Djed Mraz primat će djecu kako bi poslušao njihove želje i darivao ih slatkišima. Nedjelja, 18. prosinca, donijet će još dva atraktivna događanja: prvi Santa Claus Run Up, utrku od Opatije do Veprinca i natrag te svečani koncert Opatijskog komornog orkestra u hotelu Royal,a petak, 23. prosinca hologramski koncert Michaela Jacksona.

Oproštaj od stare godine i ulazak u Novu godinu proslavit će se, naravno, 31. prosinca, na brojnim lokacijama u gradu, te uz dvostruki program na otvorenom. Uz klizalište, koje će ostati otvoreno do 15. siječnja, feštat će se od 22 sata uz nastup benda i glazbenog DJ-a, a u isto vrijeme započet će doček Nove godine na tržnici gdje nastupaju Mauro Staraj & La Banda te Neno Belan & Fiumens. Dan kasnije, 1. siječnja, točno u podne na terasi hotela Kvarner zdravicom će sretne blagdane uz čašu šampanjca svim posjetiteljima Opatije poželjeti gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima, a adventski će se program nastaviti sve do 15. siječnja.

Tijekom čitavog tog vremena, odnosno od 26. studenog do 15. siječnja, subotom i nedjeljom bit će omogućeno besplatno parkiranje za osobna vozila na javnim površinama.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju