1. Briše suze s lica
Jeste li vi jedna od onih osoba koja ne može izrezati crveni luk bez plakanja? Ubacite glavicu u mikrovalnu na 30 sekundi, i tek onda krenite s pripremom obroka. Sjeckanje luka više neće biti popraćeno suzenjem očiju.

2. Štedi vrijeme
Zaboravite na namakanje graha preko noći! Umjesto toga ubacite plodove u vodu u omjeru 1:3 (3 šalice vode za jednu šalicu graha) i pustite da se 'krčka' u mikrovalnoj pećnici na najjače oko 15 minuta. Nakon toga ostavite da odstoji sat vremena, odstranite vodu i – voila! Grah je spreman za kuhanje.

3. Ubrzava dizanje tijesta
Položite tijesto s kvascem u veliku posudu s poklopcem u sredinu mikrovalne pećnice, a pored nje stavite čašu s vodom. Grijte tijesto tri minute na najnižoj temperaturi, izvadite ga iz pećnice i pustite da odstoji isto toliko vremena. Ponovite postupak. Obujam tijesta će se udvostručiti u samo desetak minuta!


4. Zaslađuje vaš život
Omekšajte grudice smeđeg šećera u mikrovalnoj pećnici: posudicu sa šećerom prekrijte mokrim papirnatim ručnikom i zagrijte oko dvadeset sekundi. Na isti način možete omekšati stvrdnuti ili kristalizirani med.

5. Suši začinsko bilje
Svježe začinsko bilje položite na ravnu podlogu poput tanjura i prekrijte papirnatim ručnikom. Zagrijte bilje na najjače oko jedne minute, pa ponavljajte postupak u intervalima od dvadesetak sekundi dok ne dobijete sušeno začinsko bilje.

6. Ovlažuje kruh
Ustajao kruh omotajte vlažnom krpom pa položite u mikrovalnu pećnicu na desetak sekundi. Ponavljajte ovaj postupak dok niste zadovoljni izgledom i okusom vašeg kruha. Na isti način možete 'oživjeti' ustajao čips od krumpira.

7. Olakšava guljenje povrća

Korjenasto povrće i tikve ponekad nije lako očistiti. Olakšajte si posao: pustite da površina plodova omekša u pećnici oko dvije do tri minute na najnižoj temperaturi, pa onda lako ogulite koru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju