Submarine Burger ima reputaciju zagrebačkog mjesta s jednim od najboljih burgera u gradu, a pripremaju ih od vrhunskih i lokalno dobavljenih namirnica. Upravo zato pitali smo kuhara Zvonimira Jordana za neke savjete u pripremi ovoga jela.

Iako u pripremi postoje neke tajne koje ne žele otkriti, dobili smo 5 savjeta s kojima ćete pripremiti najbolje cheeseburgere kod kuće.

1. Za burger upotrijebite meko i putrasto domaće pecivo. Njega je potrebno tostirati prije stavljanja mesa i umaka kako pecivo ne bi upijalo sokove drugih namirnica, te bilo rahlo.

2. Upotrijebite meso iz lokalnog uzgoja te ispecite pljeskavicu medium rare. Cilj je dobiti hrskavu površinu mesa, a istovremeno sačuvati sočnost i bogatstvo vrhunskog mesa. Vrlo je važno da se pljeskavica ne prepeče ili isuši.

Submarine u svojim pljeskavica koristi 100 posto junetinu iz lokalnog uzgoja.

3. Solju i paprom začinite samo vanjsku površinu pljeskavice, a ne kompletnu smjesu. Tako ćete si zajamčiti najbolji okus konačnog proizvoda.

4. Sir se stavlja na pljeskavicu dok se meso još peče kako bi se savršeno povezala ova dva sastojka. Pljeskavice je najbolje ispeći na grilu.

5. Pri slaganju burgera mora se paziti da svi slojevi: pecivo, meso, umak i povrće se okusom međusobno nadopunjuju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju