1. Skraćuje kuhanje tjestenine
Ne morate čekati da vam se zagrije voda u loncu na štednjaku da biste skuhali tjesteninu za ručak ili večeru. Skratite cijeli proces tako što ćete lonac napuniti već vrelom vodom iz kuhala, a potom pripremiti slasni talijanski specijalitet na uobičajen način.

2. Priprema instant jela

Kuhalo za vodu možete iskoristiti kao aparat za pripremu doručka. Vrela voda bit će dovoljna za pripremu instant zobene kaše ili za kuhanje kokošjih jaja. Uz pomoć vrele vode možete pripremiti instant juhe iz vrećice ili kus-kus.

3. Povrtna juha gotova za pet minuta

Kuhalo za vodu je odličan aparat za pripremu povrtnih juha. U kuhalo ulijte vodu i komadiće korjenastog povrća po želji poput mrkve i celera, te pustite da se zagrijavaju 3 do 5 minuta. Prebacite povrće u blender s nešto povrtnog temeljca pa ga izmiksajte u gustu juhicu. Dobar tek!

>> Trik iz kućne radinosti: Kako napraviti šiš ćevap za samo 10 sekundi?

4. Kuhanje riže
Izmjerite 200 grama sirove riže i dobro je isperite. U kuhalo za vodu stavite pola litre vode, i pustite je da zaključa. Dodajte rižu i poklopite. Pustite da se kuhalo automatski isključi. Nakon pet minuta ponovo uključite aparat, dodajte vode po potrebi (da riža ne bude suha) i pustite da se automatski isključi. Ostavite rižu u vodi 15-tak minuta. Sad bi trebala biti spremna za jelo. Ako nije, ili volite jesti bolje kuhano, ponovite zadnji korak još jednom.



5. Guljenje svježe rajčice

Trebate li sa svježe rajčice odstraniti kožicu, poslužite se ovim jednostavnim savjetom. Nožićem zarežite kožicu rajčice sa stražnje strane ploda tako da tvori slovo X. Plod stavite u vrelu vodu u kuhalo na jednu minutu, izvadite rajčice iz posude, ogulite i nastavite koristiti po potrebi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju