1. Austrijski Kaisermelange
Ljubitelji kremaste kave zasigurno će probati ovaj austrijski nacionalni hit. Jedan sirovi žutanjak pjenasto izmutite s dvije žlice meda, pa smjesi postepeno dodajte vruću crnu kavu dok se svi sastojci ne sljube u jedan kremasti kofeinski napitak.

2. Hongkongški YuanYang
U Hong Kongu ne mogu se odlučiti što više vole – kavu ili čaj, pa su oba napitka našla mjesto u jednoj čaši. Yuan Yang obuhvaća jednake dijelove crne kave i crnog čaja, koji su zaslađeni s nekoliko čajnih žličica kondenziranog mlijeka, a poslužuje se s kockicama leda.


3. Irska kava

Kakav bi to bio popis svjetskih kofeinskih favorita bez irske kave? Crnu kavu pomiješajte sa smeđim šećerom, nešto znamenitog irskog viskija, a ukrasite savršeno 'istučenim' slatkim vrhnjem. Mljac!

4. Portugalski Mazagran
Mazagran kombinira naizgled nespojivo: kavu s limunovim sokom. Štoviše, hladna kava se miješa sa svježe iscijeđenim limunom, šećerom po želji i kockama leda, te pije kao hladno osvježavajuće piće.

5. Vijetnamski Ca Phe Sua Da
U vijetnamskoj posudi za pripravljanje kave (Phin filter) napravite crnu kavu na tradicionalan način, pomiješajte s nekoliko čajnih žličica kondenziranog slatkog mlijeka, pa prelijte u čašu ispunjenu ledom do vrha. Živjeli! 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju