Ako više ni sami ne znate što biste si pripremili za doručak, mi ćemo vam dati nekoliko ideja za brzinske obroke s malo kalorija, koji će biti korisni za vaše zdravlje, a ujedno vas i držati sitima.

Zobena kaša s voćem Zobena kaša s voćem (Foto: Getty Images)

1. Zobena kaša

Umjesto da kupujete jako zašećerene musle, misleći kako jedete zdravo, radije si sami pripremite zobenu kašu. Osnova je ista – zobene pahuljice, a unutra možete dodati što god želite; bobičasto ili neko drugo sitnije narezano voće, orašaste plodove, sjemenke poput chije te sve preliti mlijekom, kravljim ili biljnim ako vam ono životinjskog porijekla ne paše. Ako želite nešto jednostavnije, uzmite zobene pahuljice, žlicu meda, žlicu kakaa i imate hranjiv i jednostavan obrok gotov u minuti.

2. Palačinke

Da biste ispekli 2-3 palačinke ujutro, ne treba puno vremena. Umjesto bijelog brašna upotrijebite integralno pirovo (koje se u pripremi ponaša jednako kao bijelo), a kako biste imali dodanu nutritivnu vrijednost, u smjesu ubacite i chia sjemenke, zobeno brašno (možete samljeti zobene pahuljice umjesto da kupujete skupo zobeno brašno), zrelu bananu, cimet, vanilin šećer, kakao...

3. Kus-kus i sir

Kus-kus možete skuhati u roku od dvije minute, a na tavi prepržite sir od kuhanog kravljeg mlijeka narezan na deblje kockice. Pomiješate i začinite po želji.

Puding od chia sjemenki Puding od chia sjemenki (Foto: Getty Images)

4. Puding od chia sjemenki

Ovaj puding najbolji će biti ako ga napravite večer prije. Nije komplicirano. U sjeckalicu ili blender ubacite chia sjemenke (oko 2 pune žlice za jedan obrok), obično ili biljno mlijeko, kakako i banane ili umjesto njih datulje (nemojte oboje jer će biti preslatko). Sve izblendajte i izlijte u posudu i stavite u frižider. Do jutra će smjesa nabubriti, a chia sjemenke će upiti tekućinu.

5. Omlet s povrćem

Ako vam je predugo dinstati paprike i rajčice ujutro, pofurite špinat ili blitvu, prebacite u tavu i preko toga izlijte istrajbana jaja. Zeleno lisnato povrće puno je nutrijenata, a proteini u jajima dat će vam snagu za dan ispred vas. Kada je omlet gotov, možete ga posipati sa svježim lišćem korijandera.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju