Privlačna fotografija hrane donijet će njegovom autoru mnogobrojne lajkove na društvenim mrežama. Iskusni fotografi koriste u te svrhe profesionalnu rasvjetu i opremu za snimanje. No dobra fotografija može se snimiti i ako slijedite ova pravila slavnih Instagramera.

1. Pronađite pravu lokaciju

U kuhinji kuhate, no to ne znači i da je to prava lokacija za snimanje hrane. Pogotovo ako kuhinja nije prikladno osvijetljena.

"Izvrsne rezultate dobit ćete ako hranu snimate tijekom dana ispred većeg prozora koji gleda na sjever," tvrdi kuhar, fotograf i Instagramer Dennis Prescott iz New Brunswicka u Kanadi.

2. Nabavite različite podloge

Iskusni Instagrameri u svojim podrumima drže nekolicinu podloga za snimanje napravljenu od različitih materijala. Dennis Prescott voli pozadinu povezati s bojom hrane koju priprema pa u svojem ormaru čuva tanjure različitih boja i stilova, drvene daske, tave, pladnjeve, krpe i slične potrepštine. Odlične rezultate i kada hranu snima na starinskom drvenom stolu.


3. Kupite rekvizite u antikvarnici
Starinska žlica za sladoled, kuhinjski nož s patinom ili retro keramičke šalice za kavu izvrsni su rekviziti za snimanje dobrih fotografija. Ovakvi se predmeti mogu pronaći u antikvarnici po relativno pristupačnim cijenama, a jamče vam mnogo zanimljivije i kvalitetne fotografije.

"Nove šalice, tanjure i pribor za jelo izgledaju presterilno na fotografiji, a uz to su i presjajni što može stvoriti problem čak i nakon editiranja fotografije u specijaliziranom programu," tvrdi ovaj foodie kojeg na Instagramu prati više od 430 tisuća ljudi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju