Kratki predah od svakodnevice poželjan je baš svakog vikenda, ali u listopadu bi se otkrivanje novih lokacija i doživljaja moglo posebno isplatiti. U Mjesecu hrvatskog turizma koji traje do 7. studenog značajno su snižene cijene smještaja, gastronomskih ponuda, kulturnih i prirodnih atrakcije te raznih izleta i aranžmana i to minimalno 35 posto, abrojne atrakcije imaju i veće popuste.

Izdvajamo pet ideja idealnih za kratki bijeg od stvarnosti i čistu uživanciju koje ovaj mjesec ne smijete propustiti.

1. Na leđima Arapskog konja

Zvuči egzotično i teško je povjerovati da ovu jedinstvenu avanturu možete doživjeti nedaleko od Zagreba. Na obroncima Moslavačkog gorja i ravnici Lonjskog Polja te na imanju obitelji Petters možete se opustiti u ugodnom jahanju. Obitelj Petters ima dugu tradiciju u Voloderu i njihovi su ljubimci česti gosti na kulturnim manifestacijama i trkačkim maratonima, pa su u potpunosti prilagođeni druženju s nepoznatim ljudima. Jahanje je i odlična fizička aktivnost, kojom za jednu minutu postižete učinak kao da ste napravili devedeset samostalnih koraka, a i jedna je od najboljih terapija protiv stresa. Vikend na leđima Arapskog konja avantura je nakon koje ćete se osjećati opušteno i spremno za novi radni tjedan.

2. Uživancija na luksuznoj jahti

Dan ili dva na luksuznoj jahti većini bi dobro došao. Tijekom Mjeseca hrvatskog turizma ova je usluga dostupna po nižoj cijeni, pa za ovaj ploveći luksuz više nije potrebno izdvojiti puno novca. Jahta ''Martinis Marchi I'' spremna je povesti svoje goste kamo god požele. Istraživanje obale iz nešto drugačije perspektive sigurno je jedinstven doživljaj na koji se možete uputiti sami, ali i s društvom ili obitelji. Jahta je opremljena prostranom kabinom i dvije terase za sunčanje, a dolazi uz punu podršku profesionalne posade. Pogled na skrivene, divlje i potpuno privatne uvale doživljaj je kojemu teško možemo reći ''ne''.

3. Električnim biciklom u lovu na dupine

Posjet poznatom Safari baru koji podsjeća na džunglu i, uz malo sreće, promatranje simpatičnih dupina moguće je doživjeti u Istri. Vožnja uz obalu Rta Kamenjak (12 – 16 kilometara) pruža mogućnost uživanja u bogatom i raznolikom okolišu, a na električnim biciklima ta vožnja neće biti nimalo naporna. Upravo suprotno, bit će čista uživancija. Na ovom izletu prati vas licencirani biciklistički vodič, koji će vas dovesti do svih skrivenih ljepota istarskog poluotoka.

4. Cetina Jeep Safari

Okolica Knina zanimljivo je odredište za sve ljubitelje prirodnih zanimljivosti. Na ovom kratkom izletu možete uživati u vožnji terenskim vozilom iz kojeg ćete na jedan drugačiji način doživjeti ovaj kraj. Tura počinje na Trgu Ante Starčevića u Kninu, odakle se terenskim vozilom ide prema izvoru rijeke Krke i romantičnom slapu Krčiću. Teretno vozilo dalje vas vozi uz tok rijeke Krke, a u nastavku putovanja posjetit ćete i ponor dubok 115 metara, izvor Cetine.

5. Posjet špilji s ostacima špiljskog medvjeda

U blizini naselja Rude u općini Dobrinj na otoku Krku nalazi se špilja s jamskim ulazom i lagano nagnutim špiljskim kanalom – Špilja Biserujka. Poznata je po bogatstvu unutarnje prirodne ljepote. Prepuna je klacitnih siga, stupova i stalaktita i prava je kulisa za mistične i unikatne fotografije. Za vrijeme Mjeseca hrvatskog turizma ulazak u špilju je dostupan po sniženim cijenama, a jedna je od prirodnih atrakcija koju vrijedi posjetiti i saznati više o drevnoj životinji – špiljskom medvjedu, za kojeg se smatra da je izumro na vrhuncu posljednjeg ledenog doba prije oko 24 tisuće godina.






 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Hrvatska turistička zajednica po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju