Mnogim turistima su zabave i dalje na vrhu prioriteta, a kako epidemija, barem se tako čini, polako jenjava i mjere se ublažavaju, zabave se polako ali sigurno vraćaju. Sa stranice thetravel.com donosimo neke od gradova s kojima nećete pogriješiti, te ćete se svakako dobro zabaviti. Među njima ima poznatih destinacija poput Ibize, ali i nekih za koje ne biste mislili kako će se naći na ovoj listi.

Ibiza, Španjolska

Klupska prijestolnica Europe pravo je mjesto za proslave svih oblika. Glasna glazba, fenomenalna hrana, prekrasna priroda i luda zabava do zore zagarantirani su na ovom otoku. Godinama privlači sve željne zabave kao i brojne slavne zvijezde, glumce i pjevače kao i najbolje svjetske DJ-e.

Stockholm, Švedska

Neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a poput Aviciija i Steve Angella rođeni su u Švedskoj i nije slučajno Stockholm jedna od svjetskih klupskih prijestolnica zabave. Ljeti se po cijelom gradu otvaraju terase i rooftopovi iz kojih trešti popularna glazba koja garantira provod od jutra do mraka - a imajte na umu da ovdje dan traje puno dulje nego u ostatku Europe.

Manchester, Engleska

Manchester je poznat kao „London u malom“ i nudi obilje zabave po prihvatljivijim cijenama. Kućne zabave u četvrtima Fallowfield i Northern Quarter zadovoljit će i najiskusnije partijanere.

Lisabon, Portugal

Portugal je mnogo više od ušminkanih resorta na obali a Lisabon je pravi primjer za to. Sama hrana već je dovoljan razlog za slavlje, a kad tome pridodate užurbanost i gradsku vrevu velikog grada u kombinaciji s plažama i fascinantnom arhitekturom, dobit ćete spoj koji je teško opisati - bolje ga je doživjeti

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je poznata party destinacija i svoju reputaciju u potpunosti zaslužuje. Ovdje ćete se zasigurno osjećati ugodno jer su lokalci i turisti toliko isprepleteni da je atmosfera svima ugodna. Pravi je grad i za uživanje i za proslave.

Krakov, Poljska

Već sami božićni sajmovi dovoljan su razlog za posjetiti Krakov ali čak i ako ne putujete u to doba godine, rudnik soli, dvorac Wawel i lokalne delikatese dovoljan su razlog za posjetu. Tome pridodajte izuzetno ugodne lokalce i definitivno ćete se poželjeti vratiti u ovaj poljski dragulj. I naravno, zabave su zagarantirane.

Riga, Latvija

Riga se još nije probila na mapi „europskih destinacija koje morate posjetiti pod svaku cijenu“ ali ju turisti sve više i više otkrivaju. Prekrasne vizure grada, jeftina hrana i smještaj i pristupačni ljudi čine ju idealnom destinacijom za vikend putovanje, ali ako ostanete i koji dan duže sigurno nećete požaliti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju