Tanko narezani krastavci, tanko narezan luk i malo kopra - to su glavni sastojci ove osvježavajuće salate od krastavaca koja je odličan prilog mesu. Ali njezina tajna krije se u umaku u kojem će se marinirati sat vremena, a on je toliko jednostavan da nemate izgovora ne dati mu šansu.
Prokuhani šećer, ocat i voda napravit će čaroliju od obične salate. Možete je pripremiti i do dva dana unaprijed i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Što dulje stoji, okusi će biti intenzivniji. Ako želite da ova salata i izgleda lijepo, koru ogulite samo polovicom duljine i dobit ćete lijepu igru zelene u dva tona.
Salata od svježih krastavaca - sastojci:
- 4 krastavca, tanko narezana
- 1 žuti luk, tanko narezan
- 240 ml jabučnog octa
- 150 g bijelog šećera
- 120 ml vode
- 1 žlica suhog ili svježeg kopra, ili po ukusu
Salata od svježih krastavaca - priprema:
- Pomiješajte narezane krastavce i luk u velikoj zdjeli.
- Pomiješajte ocat, šećer i vodu u loncu i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Prelijte preko krastavaca i luka pa umiješajte kopar.
- Pokrijte i ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 1 sat prije posluživanja.
"Ovo je najpopularniji recept na mojem blogu": Skromni brazilski specijalitet od graha koji bi vas mogao oduševiti