• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Od 6 do 10 eura: Što jesti na Dolcu petkom?

Imajte u vidu da se ponuda iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, pa ne propustite svaki petak od 18 sati posjetiti tržnicu Dolac i jesti prefine specijalitete koje su vrhunski chefovi i ugostitelji osmislili posebno za ovaj projekt.
Punkufer avatar placeholder
PR 20.06.2023 10:18 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Svinjski odresci u umaku od luka i piva Umak iz raja Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta

Nacionalnom projektu revitalizacije tržnica PLACe market glavni je cilj oživjeti tržnice nakon radnog vremena, pokazati što sve street food u Hrvatskoj može biti, promovirati hrvatsku ugostiteljsku ponudu te autentičnost i posebnost svake regije, kao i donijeti život u sam centar grada. 

U nastavku vam donosimo više o ponudi hrane. Imajte u vidu da se ponuda iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, pa se isplati navratiti na tržnicu Dolac svaki petak od 18 sati i vidjeti što se nudi. 

Cijene se kreću od 6 do 10 eura, a ponuda je zaista raznolika. Evo što se može isprobati:

Bistro Apetit by Marin Rendić

Marin Rendić i njegov tim za Dolac su osmislili dva jela – sipu na kremastoj palenti s bosiljkom, grana padanom i uljem peršina te pralinu punjenu bikovim repom i sirom brie na kremi od celera i šparoga u umaku od sira s jagodom.

Nautic club Pooda by Christian Misirača

Nakon morskog psa i janjećih fritula zadnji petak chef Misirača na Dolcu se pojavio s patkom i sipom. Što će biti dalje, isplati se čekati i vidjeti.

Gastronomadi

Pripremaju panuozzo sengule koje se sastoje od friško pečenih peciva s raznim punjenjima, a koje se još jednom prilikom izrade samog panuozza peku u peći prije samog posluživanja. Prošli petak na Place marketu imali su, kako oni kažu - dvije vrste šmekerskih panuozzo sengula.

Provansalska porketa - domaće pecivo punjeno hrskavim rolanim carskim mesom, uz razne salate, domaće kiselo vrhnje i kopar te talijanske polpete u šalši – domaće pecivo punjeno sočnim juneće-svinjskim okruglicama a'la cucina povera u šmekerskoj šalši od rajčica iz Parme, s timijanom te raznim sviježim lisnatim salatama i grana padanom.

No već idući petak, uz porketu, pripremat će i neke novitete - oradu na savur, odnosno domaće pecivo punjeno fileom marinirane jadranske orade uz kapare iz krupne soli, lešo blitvom i kremom od pečenog češnjaka te picek curry, panuozzo sengula za sve ljubitelje ljutog i egzotičnog, a koji se sastoji od peciva punjenog zabatakom s kožicom prženim u ljutoj, crvenoj curry pasti uz korijen koromača iz narančinog soka te raznim svježim salatama s maslacem i ricottom.

Broom 44 & Proof 33 by Igor Gudac

Chef Igor Gudac na Dolcu priprema ono po čemu je njegov Broom 44 i najpoznatiji – zanimljivu klopu baziranu na povrću – sendvič s gljivama te juhu od brokule s fregola sardom. Zadnji petak se uz Broom44 predstavljao i njegov Proof 33, pa su pripremali pizze od kiselog tijesta, i to u raznim varijantama – losos, maline i sir, gljive i lardo.

Ficlek

Predstavnik zagrebačke kuhinje na Dolac, nekoliko metara od svoje lokacije Pod Zidom donosi i priprema punjene paprike, pohance s rizi bizijem te kaiseršmarn – jela koja simboliziraju tradicionalnu zagrebačku kuhinju.

SOI fusion

SOI fusion je za Dolac osmilio jelo Štruk Lee - klasične štrukle sa sirom, smanjene na veličinu dumplinga i poslužene uz kineski chilli crisp (aromatično ulje s hrskavim lukom, sušenim paprikama i začinima) i kiselo-slatki luk te crveni chilli.

Taika by Sherpa by Ivana Bekavac

Taika by Sherpa na Dolcu prezentira dva jela od lokalnih namirnica. Serviranje jela koje su osmislili u suradnji sa cheficom Ivanom Bekavac je u duhu street fooda - jede se rukama jer su željeli napraviti jela za čije konzumiranje ne treba nikakva ambalaža kako bi smanjili gomilanje jednokratnog pribora.

Za kreiranje samih jela poveli su se idejom da jelo bude lokalno, sezonski i sastavljeno isključivo od namirnica koje se mogu nabaviti na Dolcu, pa tako umjesto ćevapa u somunu pripremaju srdelu u somunu, a nude i vegansku verziju s patlidžanima. Naglašavaju kako bi voljeli potaknuti i ostale ugostitelje da razmišljaju o održivijim i autentičnijim konceptima koji promoviraju najbolje namirnice koje nudi naše podneblje.

resTač

Zagrebački restoran na Dolcu je imao pravi cooking show na Ofyr roštilju gdje je pripremao srdelice te servirao soparnik.

Rougemarin by Marin Medak

Rougemarin chefa Marina Medaka na Dolcu priprema odnosno završava skradinski rižoto, koji je poznat po tome što se priprema satima. Na prvom izdanju PLACe marketa ovo je bilo jelo koje se prvo rasprodalo.

Meat the King

Meat the King na Dolcu jedini priprema burger, i to u gourmet verziji. Najpopularnije jelo ovog štanda su definitivno odležani steakovi.

La Central

Le Central je španjolski bistro koji će se otvoriti krajem godine u Teslinoj ulici, a iza njega stoji chef Pedro Pineiro, koji trenutačno radi u Broomu 44. Chef Pedro predstavlja se domaćoj publici s raznim specijalitetima, pa je tako nakon hobotnice na galicijski način i pintxo morunom s krumpirom te kroketima od gljiva zadnji petak na Dolcu pripremao patatas bravas – spicy krumpir, kozice bunuelos – kao fritule s tartarom te huevos con chistorra - jaja s chistorrama (španjolskim kobasicama) na engleskom muffinu.

Poke Poke

Dobro poznati poke bowl petkom se osim u prolazu nebodera prodaje i na Dolcu – Poke Poke nudi svoje bestsellere i havajski poke bowl s tunom, losom, katsu piletinom i teletinom te raznim dodatcima.

Vinkl

Vinkl je još jedan predstavnik tradicionalne zagrebačke kuhinje. Za njihovom puricom z mlincima posjetitelji su od prvog puta poludjeli, a zadnji su petak nakon zagorske juhe sa štruklima servirali i domaći sir i vrhnje s čvarcima.

Arepa

Venezuelski street food čiji se lokal nalazi u Preradovićevoj na Dolcu priprema empanade od kukuruznog brašna i tostonese – savršene i hrskave zelene banane plantane. I jedno i drugo možete naći u kombinaciji s mesom ili u veganskoj varijanti, a empanade i s morskim psom – jednu od najpoznatijih venezuelskih empanada.

Cunami

Jedini sushi koji se nudi na Dolcu – Cunami i njihovi chefovi pred vama motaju i pripremaju rolice po narudžbi te nude svoje bestsellere, od sashimija, nigirija do raznih uramakija.

Begs

Jedini domaći streetfood koncept koji svoju ponudu bazira isključivo na plant based namirnicama na Dolac donosi svoj katsu s rižom te begs -sish u tortilji sa salatom od krastavaca, rajčice i umaka creme fraiche. Ovaj sish je napravljen od mljevenog mesa Beyond Meat te 20 različitih začina iz kombinacije čak sedam raznih turskih receptura. Dok čekamo otvorenje Begs plant based butcherya i delija u Vlaškoj 24 do kraja godine, petkom ih možete naći na Dolcu.

Al Dente

Al Dente, talijanski restoran koji se nalazi u Bogovićevoj i njihov chef Branko Kusovac pripremali su na Dolcu domaću tjesteninu u parmezanu s naribanim tartufom.

Amelie

Amelie slastice na Dolcu su zadužene za slatko i nude zaista svašta, od cannola, keksića do nekih od svojih signature kolača i torti.

Gdje jesti na najmanjem naseljenom otoku u Hrvatskoj: Restoran tik do mora s terasom za pamćenje Ošljak - 1 Ošljak - 2 Ošljak - 3 +5 Ošljak - 4

  • #gdje sjesti
  • #place market
  • #dolac
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kraj kulinarskog izazova: Komu su asocijacije donijele sreću, a komu nagradu od 1000 €?
Pokrovitelj Tognana
Kraj kulinarskog izazova: Komu su asocijacije donijele sreću, a komu nagradu od 1000 €?
Obnovljen planinarski dom Hahlić
PD Hahlić
Jedan od najljepših pogleda Gorskog kotara: Obnovljen planinarski dom u Grobničkim Alpama
Elegantan snack za svaku prigodu: hrskave košarice s DOBRO pršutom
Elegantan snack za svaku prigodu: hrskave košarice s DOBRO pršutom
Elegantan snack za svaku prigodu: hrskave košarice s DOBRO pršutom
Najkul ulica na svijetu u 2025. godini
Nije turistička zamka!
Najkul ulica na svijetu u 2025. nalazi se u Čudesnom Gradu, treba je posjetiti barem jednom u životu
Imamo sreću da živimo u ovom dijelu svijeta: Danas je Međunarodni dan Mediterana
Od vizije do promjene
Imamo sreću da živimo u ovom dijelu svijeta: Danas je Međunarodni dan Mediterana
Švedske palačinke od krumpira: Fine debeljuce koje najbolje pašu uz prženu slaninu
Raggmunk
Švedske palačinke od krumpira: Fini zalogaji koji najbolje pašu uz slaninu
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Ekskluzivno
Provjereno otkriva: Thompsonovi objekti u Čavoglavama izgrađeni bez ijednog dokumenta
Vremenska prognoza: Na istoku snijeg, pod Velebitom olujna bura
Vremenska prognoza
Za jednu regiju upaljen crveni alarm, stiže i snijeg: Meteorologinja otkriva kakav nas vikend čeka
FOTOGALERIJA Pretres Mikulićevog doma trajao više od četiri sata: Pogledajte što su istražitelji oduzeli kad su završili
Akcija USKOK-a
FOTO Otkriveno zašto je Mikulić naglo uhićen u lovu: Poduzetnik se hvalio da je sve riješio "direktno s Glavnim"?
show
Danijela Dvornik pokazala dnevni boravak koji je ukrasila za blagdane
''naradila sam se!''
Danijela Dvornik pokazala svoj dnevni boravak: ''Traje ova moja generalka!''
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
stomatolog vam može produžiti život
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada redovito pušite?
Ovo morate znati
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada redovito pušite?
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Samo na Balkanu: Majstori se snašli, ali snimka zabrinula gledatelje
Što kažete?
Samo na Balkanu: Majstori se snašli, ali snimka zabrinula gledatelje
tech
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
VIDEO Novi ukrajinski kopneni borbeni dron pokazuje što slijedi na modernim ratištima
Velika vatrena moć, nula rizika za ljudstvo
VIDEO Novi ukrajinski kopneni borbeni dron pokazuje što slijedi na modernim ratištima
sport
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
emotivac
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
Skandal pred Svjetsko prvenstvo! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
opa!
Skandal prije Svjetskog prvenstva! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
tv
MasterChef: Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
NEUGODNO
Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
KUMOVI
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
Kumovi: Nikome ne dopuštaju da mu priđe, samo je jedna “osoba” imala tu čast
KUMOVI
Nikome ne dopuštaju da mu priđe, samo je jedna “osoba” imala tu čast
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Zimsko kupanje s pogledom na Alpe: Bazen zbog kojeg ćete poželjeti otputovati u Austriju
Bajka!
Zimsko kupanje s pogledom na Alpe: Vrući bazen zbog kojeg ćete poželjeti otputovati u Austriju
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Koja je tajna uspjeha?
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
lifestyle
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Viktroija Rađa u Mary Jane cipelama na koncertu Amire Medunjanin 2025.
Izdanje za koncert
Ovo su najudobnije cipele s visokom potpeticom, ima ih i Viktorija Rađa, a nosi ih uz traperice i sako
sve
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
emotivac
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
PLACe market - 1
Vidimo se?

S Pazara na Dolac: Splitska hit-jela i vrhunski chefovi stižu u Zagreb ovog petka

Popularni projekt, koji se održava svakog sunčanog petka od 18 sati, okuplja neke od najboljih ugostitelja iz Hrvatske te promovira autentične specijalitete i oživljava tržnice kao ključne destinacije u lokalnim zajednicama... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close