Ovaj petak PLACe market, omiljeno gradsko druženje, na Dolac donosi novo gastronomsko iskustvo iz Splita. Naime, PLACe Market, nacionalni projekt turističke revitalizacije tržnica koji svakog petka na placu okuplja vrhunske ugostitelje, nastavlja svoj uspješan niz događanja te nas uz gostovanje vrhunskih splitskih chefova i njihovih specijaliteta vodi na putovanje okusima Mediterana.
Na tržnicu dolaze Zrno Soli i chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak te Artičok na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom, koji će pripremati svoje jedinstvene specijalitete i donijeti okuse Jadrana direktno u Zagreb.
"Ovaj popularni projekt, koji se održava svakog sunčanog petka od 18 sati, već drugu godinu zaredom okuplja neke od najboljih ugostitelja iz Hrvatske, promovirajući autentične specijalitete i oživljavajući tržnice kao ključne destinacije u lokalnim zajednicama. Započeo u proljeće prošle godine, iz petka u petak ovaj projekt nastavlja rasti u popularnosti i privlači sve veći broj posjetitelja. Već drugu godinu zaredom PLACe market odvija se na glavnoj zagrebačkoj tržnici Dolac, a nekoliko mjeseci u godini i na splitskom Pazaru. Tako su Zagrepčani petkom jeli na placu, a Splićani proljetnim subotama na Pazaru. Ovaj petak konačno će i Zagrepčani i mnogobrojni turisti u Zagrebu moći uživati u vrhunskim splitskim specijalitetima", kažu organizatori.
Zrno Soli donosi signature jelo, pastu u umaku od ribljih kostiju, škampa i jastoga. Također će predstaviti i svoju varijantu panuozzo sendviča – kombinaciju sastojaka poput mortadele, mozzarelle i pistacija. Osim toga, posjetitelji mogu uživati u rezanju pršuta na stalku. Splitski ARTičok na Dolac dolazi sa specijalitetom kojim su osvojili i Splićane: radi se o ribljem hot-dogu.
PLACe market - 6 (Foto: PLACe market)
Idući petak, 18. 10., nastavlja se gostovanje splitskih ugostitelja i njihovih kreativnih koncepata. Splitska Pigeria Gudin donosi mesne specijalitete – tomahawk crne slavonske svinje te sengulu od vrata crne slavonske svinje.
"Osim splitskih gostiju, PLACe marketu se ponovo od ovog petka pridružuju i Dante tapas bar s bao buns pašticadom, brusketom s lungićem te svojim tapasima od kozica, a novitet je da se na Dolac vraća i Proof33 u suradnji s ekipom koja je preuzela Malo Sljeme u planinarskom domu Grafičar i ondje počela sa zanimljivim kuhanjem.
Svoje gastromajstorije ponovno će prikazati i stalni sudionici PLACe Marketa, kao što je Noel, zagrebački restoran s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Tu je i orzotto Gastronomada, skradinski rižoto iz Rougemarina, crni rižoto chefa Vedrana Stojaneca, tjestenina u parmezanu iz Al Dentea chefa Branka Kusovca, domaća jela poput sarme i purice s mlincima iz Vinkla, patke i štrukli iz Darling&Shegrtsa, odležani steakovi iz Meat the Kinga, falafeli iz Falafela Inc, wokovi iz Thai Thai-a, poke zdjele iz Poke Pokea, slastice koje donose Amelie i Ferdinand knedli, sushi i gyoze iz Asuke te Francuske delicije. Ovaj petak na Dolcu će kuhati i Vedran Bošković, food-bloger koji će za Metro pripremati tri vrste pizza", dodaju.
Ne propustite ovaj petak priliku uživati u specijalitetima splitskih, ali i zagrebačkih ugostitelja koji na Dolcu kuhaju iz petka u petak, upoznati chefove i uživati u najboljem što PLACe Market može ponuditi.
Dinopark Funtana: Savršeni izlet za ljubitelje dinosaura, ali i adrenalina u Istri +4