• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Recepti

Bez pšeničnog brašna: Recept za debeljuškaste njoke od riže u ljutom umaku

Rižini njoki omiljeno su korejsko jelo koje se najčešće poslužuje u ljutom umaku kojem ne nedostaje okusa i mirisa...
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 15.07.2023 07:38 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine Mikonos Zamke za turiste? "Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike

Tteok, rižini „njoki“ ili debela tjestenina koja se kuha u crvenom i dobro začinjenom umaku popularno je korejsko jelo koje se priprema kod kuće, ili na ulici. Varijacija na temu ovog jela ima koliko vam srce želi, pa će tako neki kuhari rižine njoke zamijeniti ramen rezancima, drugi će pak dodati kupus ili sir, a treći se pak kunu u inćune koji jelu daju poštenu dozu umamija.

Umjesto inćuna može se dodati i dashi temeljac, pileći temeljac ili riblji umak. Sastojke kao što su tteok (valjkasta rižina tjestenina), kelp (alga), gochujang (pasta od ljute paprike), gochugaru (pahuljice čilija) i riblje kolačiće odnosno odeng možete kupiti u jednoj od internacionalnih trgovina, a tteoke možete i sami napraviti od rižinog brašna, soli, sezamovog ulja i vode. Video kako pripremiti tteok možete pogledati ovdje, a rižine njoke u ljutom umaku - tteokbokki na ovom linku. 

Sastojci za rižine njoke (tteok):

  • 250 g rižinog brašna
  • ½ žličice soli
  • 180 ml vode
  • 1 žličica tostiranog sezamovog ulja

Priprema rižinih njoka:

  1. Rižino brašno možete kupiti ili ga napraviti sami. Ako ga radite sami trebat će vam 450 g riže kratkog zrna. Operite je i zatim stavite u posudu s vodom, promiješajte rukom i procijedite. Ponavljajte postupak dok voda ne bude čista. Namočite u čistoj vodi preko noći. Procijedite rižu i miksajte dok ne dobijete brašno pa prosijte kroz sitno cjedilo. Krupnije komadiće ponovno izmiksajte. Brašno možete odmah iskoristiti ili spremiti u plastične vrećice i zamrznuti.
  2. Pomiješajte rižino brašno, sol i vodu u posudi. Vodu dodajte postepeno, ovisno o tome koliko vaše brašno ima vode možda će vam trebati više ili manje da umijesite tijesto.
  3. Smjesu prebacite u posudu koja može u mikrovalnu i poklopite nešto manjim poklopcem da para može izaći van. Zagrijte na dvije minute pa promiješajte kuhačom.
  4. Na radnu plohu razmažite polovicu sezamovog ulja pa pažljivo izvadite vruću smjesu i tucite je batom ili batićem oko pet minuta dok ne postane elastična i glatka. Navucite kuhinjske rukavice. Podijelite smjesu na osam komada pa zarolajte tijesto u valjak dugačak 10 centimetara. Nauljite ruke preostalim uljem i nježno ih zarolajte kako se ne bi lijepili jedan za drugi.


Sastojci za tteokbokki:

  • 450 g tteoka (rižinih njoka)
  • 1 l vode
  • 15 x 20 cm kelpa (kombu alga)
  • 7 suhih inćuna (bez glava i iznutrica)
  • 70 g gochujanga (chilli pasta)
  • 1 žlica gochugarua (pahuljice ljute papričice)
  • 2 jaja
  • 220 g ribljih kolačića prema želji (odens, fish cakes)
  • 1 žlica šećera
  • 3 mlada luka

Priprema tteokbokkija:

  1. Mladi luk narežite (svaki komad na tri djela). Jaja utvrdo skuhajte.
  2. Ulijte vodu u plitki lonac ili tavu pa dodajte sušene inćune i sušenu algu. Kuhajte 15 minuta na srednje jakoj vatri bez poklopca pa ih izvadite. Temeljac sačuvajte (trebalo bi ga biti oko dvije i pol šalice).
  3. Pomiješajte gochujang (pastu od ljute papričice), gochugaru (pahuljice ljute papričice) i šećer u maloj posudi.
  4. U temeljac dodajte rižine njoke, ljutu smjesu, narezani mladi luk, oguljena tvrdo kuhana jaja i po želji riblje kolačiće.
  5. Lagano promiješajte drvenom kuhačom kada prokuha. Pustite da lagano krčka i nastavite miješati dok njoki od riže ne omekšaju, a umak se zgusne, što bi trebalo potrajati oko 10 do 15 minuta.
  6. Prema potrebi dodajte još vode i nastavite miješati. Poslužite vruće.

 

  • #Recepti
  • #Tteok
  • #korejska kuhinja
  • #rižini njoki
  • #azijska kuhinja
  • #tteokbokki
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Tragovi JNA u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Piletina kao iz najboljih restorana
Morate isprobati
Sedam kuharskih trikova za prefinu piletinu kao iz najboljih restorana
Nasilje u kuhinji: Francuska zviždačica otkriva što se zapravo događa iza zatvorenih vrata vrhunskih restorana
Toksična gastronomija
Nasilje u kuhinji: Francuska zviždačica otkriva što se zapravo događa iza zatvorenih vrata vrhunskih restorana
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Obrnuti vodopad Naneghat u Indiji
Prirodni fenomen
Obrnuti vodopad: Tajanstveno mjesto na kojem se voda "penje", a ne slijeva niz planinu
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Za 20 minuta
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Izgladnjeli, otvorenih rana, zanemarivani: Iz međimurskih romskih naselja svake godine se spasi 700 pasa, ali problem ne prestaje
Večeras u Provjerenom
Užas na sjeveru Hrvatske: "Noge su mu bile oglodane do kostiju s ogromnim ranama, želudac pun kamenja"
Automobil je naletio na ženu, umrla je na licu mjesta
užas u zelini
Automobil naletio na ženu, umrla je na licu mjesta
U centru Osijeka pronađene dvije mine
STRAVA U SLAVONIJI
Šokantno otkriće na mjestu kraj kojeg dnevno prođu stotine studenata. Građani su zaprepašteni: "Za svaku osudu"
show
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Tko je suprug Meri Goldašić Jure od kojeg se rastaje?
samozatajni jure
Tko je suprug Meri Goldašić, od kojeg se razvodi?
Franka Batelić podijelila preslatki trenutak između kćerkice i Vedrana Ćorluke
''Kad je on tu...'''
Ćorlukina Franka podijelila preslatki trenutak tate Vedrana i njihove mezimice
zdravlje
Rak jetre: Uzrok, simptomi, liječenje, prognoza – sve je tu!
Jedan od najsmrtonosnijih tumora
Rak jetre: Uzrok, simptomi, liječenje, prognoza – sve je tu!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Simptomi bolesti gušterače: Kako i gdje boli?
Piše liječnik
Simptomi bolesti gušterače: Kako i gdje boli?
zabava
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Urnebesno
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
tech
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
Startaj Hrvatska 2025.
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
Sad je potrebno iskopavati
Jesmo li pronašli izgubljenu Atlantidu? Ovaj istraživač tvrdi da zna gdje je
sport
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
KANADSKI BREND
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
Bizarna situacija: Rosario novi prvak Argentine nakon promjene pravila
Eh, svašta
Bizarna situacija: Završilo prvenstvo, promijenili pravila i imenovali novog prvaka!
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
velika borba
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina dobila strašan ždrijeb
tv
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
KUMOVI
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
MasterChef: Za repliku ovog jela kandidatima MasterChefa trebat će – ravnala!
PRECIZNOST
Za repliku ovog jela kandidatima MasterChefa trebat će – ravnala!
putovanja
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
novac
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Preuzeli Katran
Krenuli su iz Splita i iz distribucije prešli u proizvodnju, a sada najavljuju i pogon pored Zagreba
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
lifestyle
Laura Gnjatović predstavila nacionalni kostim na izboru za Miss Universe
IZAZVALA ODUŠEVLJENJE
Naša Miss Universe na svjetskom izboru predstavila nacionalni kostim, izgledala je predivno
Miss Universe Hrvatske Laura Gnjatović u crvenoj večernoj haljini brenda Leila Design
Spektakularno izdanje
Za ovakvu divu crvena je jedini izbor: Naša Miss Universe opčinila pozornicu stavom i ljepotom
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
sve
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
KANADSKI BREND
Reprezentacija dobila novog sponzora: Možda ste za njega čuli, ali malo vas si je nešto njegovo priuštilo
Laura Gnjatović predstavila nacionalni kostim na izboru za Miss Universe
IZAZVALA ODUŠEVLJENJE
Naša Miss Universe na svjetskom izboru predstavila nacionalni kostim, izgledala je predivno
Slatko-ljuta piletina
Za 20 minuta

Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu

Slatko-ljuta piletina brzo je, sočno i mirisno jelo koje se fantastično slaže najobičnijom rižom. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close