• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Piletina s povrćem iz woka: Dalibor Matanić otkrio nam je sve trikove za pripremu svog omiljenog jela

Naš poznati redatelj Dalibor Matanić u posljednje vrijeme pazi što jede, ali jede fino. Otkrio je koje si jelo najradije u posljednje vrijeme kuha, a pripremio ga je poznati Podravkin chef Mišel Tokić.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 26.10.2022 09:09 komentari
viber Created with Sketch.

U trendu Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Suloszowa - 4 Hit na društvenim mrežama Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara

Puno povrća koje je kraće termički obrađeno, piletina i začini ono je što vam treba za jedan brzi, zdravi wok koji smo kuhali s Daliborom Matanićem. U posljednje vrijeme radio je na tome da skine pokoju kilu i zbog toga je promijenio prehranu. ''Puno više kuham nego što se to možda čini na prvu. Gotovo svaki dan kuham'', rekao nam je naš poznati redatelj, koji je počeo kuhati, a da u tome i uživa tek kad se oženio, a sada je raspodjela tog ''kućanskog posla'' u njihovom domu 50:50.

S novom prehranom ponekad bi kuhao samo za sebe, a našalio se kako s kilama nije izgubio i živce, ali je možda pokojeg prijatelja.

Njegovo pak prijateljstvo s Podravkom traje dulje od 15 godina. Režirao je i njihove reklamne spotove povodom 75 godina poslovanja, koji su, kako kaže, iz nekog internacionalnog kuta pokazali Podravkine proizvode koje svi dobro poznajemo i imamo u našim smočnicama, poput ajvara ili Vegete.

Kao svoje omiljeno jelo predstavio je azijski wok, za koji piletinu najradije reže na trakice, upravo onako kako ju je spremao i Podravkin chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom''. Osim planetarno poznatog dodatka jelima s povrćem Vegete , najdraži začini su mu oni svježi koje doma uzgaja, a u svoj wok voli dodati čili i ''pretjerati'' sa sojinim umakom ili Vegeta Natur tekućim dodatkom jelima, kao u ovom woku koji je napravio sa chefom Mišelom Tokićem u društvu Tatjane Jurić.

Koliko je fin ovaj jednostavni wok, provjerite sami uz ovaj recept.

 

RECEPT - PILETINA S POVRĆEM IZ WOKA

Sastojci:

  • 2 pileća filea (250 g)
  • 1 žlica Dolcela Gussnela
  • 100 ml ulja za prženje

 

  • 100 g poriluka
  • 1 paprika
  • 150 g tikvica
  • 1 češanj češnjaka
  • ¼ žličice Vegeta Maestro đumbir
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • prstohvat Vegeta Maestro mljevenog chilija
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 3-4 žlice Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima
  • 30 g indijskih oraščića
  • 2 mlada luka

 

  • 150 - 200 g Zlato polje Sant' Andrea riže

 

Priprema:

  1. Pileće filee operite, posušite, narežite na ploške. Zatim ih narežite na trakice, pospite škrobnim brašnom, promiješajte i ostavite sa strane.
  2. Poriluk prerezan po pola dobro isperite, a zatim ga sitno narežite. Papriku narežite na trakice, tikvice na deblje ploške pa na rezance, a češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U woku dobro zagrijte ulje i postupno dodajte piletinu. Povremeno promiješajte da se odvoje trakice te popecite da porumeni, a zatim je izvadite šupljikavom grabilicom.
  4. U isti wok po potrebi dodajte još ulja i kad se zagrije, stavite poriluk, kratko popecite uz miješanje pa dodajte papriku. Popecite je na jakoj vatri da lagano uvene te dodajte tikvice i nastavite pržiti uz miješanje. Povrću je kratko potrebno da uvene.
  5. U woku na dnu razmaknite povrće pa dodajte češnjak da se zagrije i zamiriši. Zatim popaprite, dodajte chili i Vegeta Natur tekući dodatak jelima.
  6. Piletinu vratite u wok, dodajte vino i kratko pirjajte da se vino reducira i svi sastojci povežu.
  7. Gotovo jelo pospite grubo narezanim indijskim oraščićima i narezanim mladim lukom.
    Poslužite s kuhanom rižom te po želji pospite narezanim svježim korijandrom.

Savjet: Jelu možete dodati i drugo povrće, npr. brokulu, samo ju je potrebno prethodno skuhati al dente i ocijediti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Dalibor Matanić
  • #azijska kuhinja
  • #wok
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jelo za peticu: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
Recept dana
Jelo za peticu nježno za budžet: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i plavim sirom
Za 20 minuta
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i sirom
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Nevjerojatna ljepota
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
Jednostavno
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Tjedni jelovnik
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tjedan pojačanog nadzora kamiona i autobusa: Policija posebnu pozornost posvećuje vozilima za prijevoz djece
ROADPOL
Od danas velika akcija prometne policije u cijeloj zemlji: Evo koga će posebno kontrolirati
Nevrijeme u Italiji izazvalo poplave: Furlanija pod vodom, ljudi na krovovima čekaju evakuaciju
ima i nestalih
VIDEO Izvanredno stanje u susjednoj zemlji: 300 ljudi evakuiraju helikopterima!
Uhićenje po nalogu USKOK-a u Zagrebu
član zločinačkog udruženja
Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu: Procurilo tko je uhićen
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Kako je Laura Gnjatović izgledala prije pet godina?
pogled unatrag
Pogledajte kako je naša misica izgledala prije pet godina, sad je jasno zašto slovi za favoritkinju
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
Zanimljivo
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
sport
Nigerija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo
DRUGI PUT ZAREDOM
Reprezentacija vrijedna 300 milijuna eura ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu
Strpljenje se isplatilo: Zidane napokon dobiva posao koji čeka već četiri godine
DOČEKAO JE!
Strpljenje se isplatilo: Zidane napokon dobiva posao koji čeka već četiri godine
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
BLIZU SMO
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Marina Godanj
KAKVA PJESMA!
Noćas nas je boljela duša, ali ju je Marina izliječila svojim nastupom!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Gabriel Hernandez
KAKAV SHOW!
Zombi apokalipsa! Mi smo skočili još dalje nego Maja! Jeste li se i vi prestrašili?!
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Hit na društvenim mrežama
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
sve
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Prženje u woku
Pravilo 30 sekundi

Savršena jela iz woka: 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih vam meso nije sočno, a povrće hrskavo

Prilikom dodavanja sastojaka (od tvrđih prema mekšima) tava će se svaki put malo ohladiti. Zato joj dajte vremena da se vrati na radnu temperaturu tako da između dodavanja sastojaka pričekate 30 sekundi - malo strpljenja čini ogromnu razliku... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Pržena riža je omiljeno jelo azijske kuhinje Hrana i piće
    Piletina, riža, povrće

    Perfektan ručak gotov za 15 minuta: Najbolji alibi da idući put skuhate previše riže

  • Prženje u woku Hrana i piće
    Pravilo 30 sekundi

    Savršena jela iz woka: 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih vam meso nije sočno, a povrće hrskavo

  • Hot pot - 1 Hrana i piće
    Vrući lonac

    Juha ratnika: Popularno jelo iz kineskih restorana koje "nitko ne može skuhati sam"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close