• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Piletina s povrćem iz woka: Dalibor Matanić otkrio nam je sve trikove za pripremu svog omiljenog jela

Naš poznati redatelj Dalibor Matanić u posljednje vrijeme pazi što jede, ali jede fino. Otkrio je koje si jelo najradije u posljednje vrijeme kuha, a pripremio ga je poznati Podravkin chef Mišel Tokić.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 26.10.2022 09:09 komentari
viber Created with Sketch.

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Puno povrća koje je kraće termički obrađeno, piletina i začini ono je što vam treba za jedan brzi, zdravi wok koji smo kuhali s Daliborom Matanićem. U posljednje vrijeme radio je na tome da skine pokoju kilu i zbog toga je promijenio prehranu. ''Puno više kuham nego što se to možda čini na prvu. Gotovo svaki dan kuham'', rekao nam je naš poznati redatelj, koji je počeo kuhati, a da u tome i uživa tek kad se oženio, a sada je raspodjela tog ''kućanskog posla'' u njihovom domu 50:50.

S novom prehranom ponekad bi kuhao samo za sebe, a našalio se kako s kilama nije izgubio i živce, ali je možda pokojeg prijatelja.

Njegovo pak prijateljstvo s Podravkom traje dulje od 15 godina. Režirao je i njihove reklamne spotove povodom 75 godina poslovanja, koji su, kako kaže, iz nekog internacionalnog kuta pokazali Podravkine proizvode koje svi dobro poznajemo i imamo u našim smočnicama, poput ajvara ili Vegete.

Kao svoje omiljeno jelo predstavio je azijski wok, za koji piletinu najradije reže na trakice, upravo onako kako ju je spremao i Podravkin chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom''. Osim planetarno poznatog dodatka jelima s povrćem Vegete , najdraži začini su mu oni svježi koje doma uzgaja, a u svoj wok voli dodati čili i ''pretjerati'' sa sojinim umakom ili Vegeta Natur tekućim dodatkom jelima, kao u ovom woku koji je napravio sa chefom Mišelom Tokićem u društvu Tatjane Jurić.

Koliko je fin ovaj jednostavni wok, provjerite sami uz ovaj recept.

 

RECEPT - PILETINA S POVRĆEM IZ WOKA

Sastojci:

  • 2 pileća filea (250 g)
  • 1 žlica Dolcela Gussnela
  • 100 ml ulja za prženje

 

  • 100 g poriluka
  • 1 paprika
  • 150 g tikvica
  • 1 češanj češnjaka
  • ¼ žličice Vegeta Maestro đumbir
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • prstohvat Vegeta Maestro mljevenog chilija
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 3-4 žlice Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima
  • 30 g indijskih oraščića
  • 2 mlada luka

 

  • 150 - 200 g Zlato polje Sant' Andrea riže

 

Priprema:

  1. Pileće filee operite, posušite, narežite na ploške. Zatim ih narežite na trakice, pospite škrobnim brašnom, promiješajte i ostavite sa strane.
  2. Poriluk prerezan po pola dobro isperite, a zatim ga sitno narežite. Papriku narežite na trakice, tikvice na deblje ploške pa na rezance, a češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U woku dobro zagrijte ulje i postupno dodajte piletinu. Povremeno promiješajte da se odvoje trakice te popecite da porumeni, a zatim je izvadite šupljikavom grabilicom.
  4. U isti wok po potrebi dodajte još ulja i kad se zagrije, stavite poriluk, kratko popecite uz miješanje pa dodajte papriku. Popecite je na jakoj vatri da lagano uvene te dodajte tikvice i nastavite pržiti uz miješanje. Povrću je kratko potrebno da uvene.
  5. U woku na dnu razmaknite povrće pa dodajte češnjak da se zagrije i zamiriši. Zatim popaprite, dodajte chili i Vegeta Natur tekući dodatak jelima.
  6. Piletinu vratite u wok, dodajte vino i kratko pirjajte da se vino reducira i svi sastojci povežu.
  7. Gotovo jelo pospite grubo narezanim indijskim oraščićima i narezanim mladim lukom.
    Poslužite s kuhanom rižom te po želji pospite narezanim svježim korijandrom.

Savjet: Jelu možete dodati i drugo povrće, npr. brokulu, samo ju je potrebno prethodno skuhati al dente i ocijediti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Dalibor Matanić
  • #azijska kuhinja
  • #wok
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Punkufer osmijeha i važnih poruka: Genijalna atmosfera na Gornjem gradu zbog koje jedva čekamo novu #neOKOLIŠaj izložbu
Zelena budućnost
Punkufer osmijeha i važnih poruka: Genijalna atmosfera na Gornjem gradu zbog koje jedva čekamo novu #neOKOLIŠaj izložbu
Muzej umjetnosti će se graditi u Dubaiju
Inspiriran morem i biserima
Muzej koji "pluta" u morskom kanalu novo je čudo Dubaija
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
S ovim čudom mogli biste skijati uz more u Splitu ili u centru Zagreba kao da ste na beskrajno dugoj planini - 365 dana u godini
Snowtunnel
S ovim čudom mogli biste skijati uz more u Splitu ili u centru Zagreba kao da ste na beskrajno dugoj planini - 365 dana u godini
Slana jezera, hridine, šume, klifovi i špilje: Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka
Na današnji dan
Slana jezera, hridine, šume, klifovi i špilje: Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka
15 činjenica o Islandu koje sigurno niste znali
Neobičan otok
Zemlja Vatre i Leda: 15 zanimljivosti o Islandu koje sigurno niste znali
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tijekom priprema za lov u glavu upucan muškarac: "Iz nepoznatih razloga ispalio je streljivo"
Jedna osoba uhićena
Napunio pušku pa opalio muškarcu ravno u glavu
Dan hipertenzije: Hrvatska rekorder po povišenom tlaku u EU
Tihi ubojica
Čak polovica odraslih u Hrvatskoj boluje od ove bolesti: Ubija tiho i sustavno, a posebno je zabrinjavajuća situacija kod žena
Ugledni istraživački centar potvrdio: Za dom spremni potječe iz ustaškog miljea NDH, a ne iz dugotrajnije hrvatske tradicije
Znanstveno dokazano
Ugledni istraživački centar ustvrdio: Ovo je dokaz iz kojeg vremena potječe "Za dom spremni!"
show
Maja Šuput i Šime Elez u Dubaiju
rajski odmor
Romantika na najjače! Maja Šuput i Šime otkrili gdje uživaju u suncu i zagrljajima
Poslušajte kako Ivan Zak pjeva veliki hit Marka Perkovića Thompsona
što kažete?
Poslušajte kako to zvuči kad Ivan Zak zapjeva veliki Thompsonov vjerski hit!
Udala se TikTokerica Nora Bago
pogledajte ludu atmosferu!
Popularna Splićanka stala pred oltar: "Da sam znala za koga ću se udati..."
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
6 simptoma zbog kojih trebate odmah napraviti krvne pretrage
Ne ignorirajte ih!
6 simptoma zbog kojih trebate odmah napraviti krvne pretrage
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Po preporuci nutricionistice
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
zabava
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
"Pokaži mi kako se diraš": Ispunila želju na TikToku, snimka je postala hit
Što je tražio…
"Pokaži mi kako se diraš": Ispunila želju na TikToku, snimka je postala hit
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
tech
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Veliki ritualni kompleks
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
sport
Mladi košarkaš u kritičnom stanju, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog Ferrarija
Izbjegnuta velika tragedija
Mladi košarkaš u kritičnom stanju! Vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog Ferrarija, zabio se u zid
Milan želi produžiti ugovor s Lukom Modrićem na još godinu dana
Tvrde Talijani
Ponuda stiže ranije od očekivanog! Modrić "natjerao" Milan na reakciju
ŽDRIJEB SP 2026.: Hrvatska zna svoje mjesto na izvlačenju, evo kad počinje
S KIME ĆEMO IGRATI?
ŽDRIJEB SP 2026.: Hrvatska zna svoje mjesto na izvlačenju, evo kad počinje
tv
U dobru i zlu: Namjere mu nisu iskrene - zašto je zapravo došao?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Namjere mu nisu iskrene - zašto je zapravo došao?
MasterChef: Žiri će "pomiješati karte" u gastroduelu - kako će se s tim nositi kandidati?!
"NE, NE, NE!"
Žiri će "pomiješati karte" u gastroduelu - kako će se s tim nositi kandidati?!
U dobru i zlu: Koliko god to ona htjela, ne može tako lako preći preko svega
U DOBRU I ZLU
Koliko god to ona htjela, ne može tako lako preći preko svega
putovanja
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
CRAFT NAPITAK
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Tople dolčevite stvorene za jesenske i zimske kombinacije
TOPLO PLETIVO
15 dolčevita u kojima ćete provesti jesen i zimu, izgledaju mrak uz traperice
sve
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Mladi košarkaš u kritičnom stanju, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog Ferrarija
Izbjegnuta velika tragedija
Mladi košarkaš u kritičnom stanju! Vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog Ferrarija, zabio se u zid
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Prženje u woku
Pravilo 30 sekundi

Savršena jela iz woka: 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih vam meso nije sočno, a povrće hrskavo

Prilikom dodavanja sastojaka (od tvrđih prema mekšima) tava će se svaki put malo ohladiti. Zato joj dajte vremena da se vrati na radnu temperaturu tako da između dodavanja sastojaka pričekate 30 sekundi - malo strpljenja čini ogromnu razliku... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Pržena riža je omiljeno jelo azijske kuhinje Hrana i piće
    Piletina, riža, povrće

    Perfektan ručak gotov za 15 minuta: Najbolji alibi da idući put skuhate previše riže

  • Prženje u woku Hrana i piće
    Pravilo 30 sekundi

    Savršena jela iz woka: 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih vam meso nije sočno, a povrće hrskavo

  • Hot pot - 1 Hrana i piće
    Vrući lonac

    Juha ratnika: Popularno jelo iz kineskih restorana koje "nitko ne može skuhati sam"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close