• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Piletina s povrćem iz woka: Dalibor Matanić otkrio nam je sve trikove za pripremu svog omiljenog jela

Naš poznati redatelj Dalibor Matanić u posljednje vrijeme pazi što jede, ali jede fino. Otkrio je koje si jelo najradije u posljednje vrijeme kuha, a pripremio ga je poznati Podravkin chef Mišel Tokić.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 26.10.2022 09:09 komentari
viber Created with Sketch.

U trendu Pita od naranče i čokolade Za 15 minuta Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče Cacio e Pepe Korak po korak Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka Mesne okruglice u kremastom umaku Nećete im moći odoljeti Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku

Puno povrća koje je kraće termički obrađeno, piletina i začini ono je što vam treba za jedan brzi, zdravi wok koji smo kuhali s Daliborom Matanićem. U posljednje vrijeme radio je na tome da skine pokoju kilu i zbog toga je promijenio prehranu. ''Puno više kuham nego što se to možda čini na prvu. Gotovo svaki dan kuham'', rekao nam je naš poznati redatelj, koji je počeo kuhati, a da u tome i uživa tek kad se oženio, a sada je raspodjela tog ''kućanskog posla'' u njihovom domu 50:50.

S novom prehranom ponekad bi kuhao samo za sebe, a našalio se kako s kilama nije izgubio i živce, ali je možda pokojeg prijatelja.

Njegovo pak prijateljstvo s Podravkom traje dulje od 15 godina. Režirao je i njihove reklamne spotove povodom 75 godina poslovanja, koji su, kako kaže, iz nekog internacionalnog kuta pokazali Podravkine proizvode koje svi dobro poznajemo i imamo u našim smočnicama, poput ajvara ili Vegete.

Kao svoje omiljeno jelo predstavio je azijski wok, za koji piletinu najradije reže na trakice, upravo onako kako ju je spremao i Podravkin chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom''. Osim planetarno poznatog dodatka jelima s povrćem Vegete , najdraži začini su mu oni svježi koje doma uzgaja, a u svoj wok voli dodati čili i ''pretjerati'' sa sojinim umakom ili Vegeta Natur tekućim dodatkom jelima, kao u ovom woku koji je napravio sa chefom Mišelom Tokićem u društvu Tatjane Jurić.

Koliko je fin ovaj jednostavni wok, provjerite sami uz ovaj recept.

 

RECEPT - PILETINA S POVRĆEM IZ WOKA

Sastojci:

  • 2 pileća filea (250 g)
  • 1 žlica Dolcela Gussnela
  • 100 ml ulja za prženje

 

  • 100 g poriluka
  • 1 paprika
  • 150 g tikvica
  • 1 češanj češnjaka
  • ¼ žličice Vegeta Maestro đumbir
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • prstohvat Vegeta Maestro mljevenog chilija
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 3-4 žlice Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima
  • 30 g indijskih oraščića
  • 2 mlada luka

 

  • 150 - 200 g Zlato polje Sant' Andrea riže

 

Priprema:

  1. Pileće filee operite, posušite, narežite na ploške. Zatim ih narežite na trakice, pospite škrobnim brašnom, promiješajte i ostavite sa strane.
  2. Poriluk prerezan po pola dobro isperite, a zatim ga sitno narežite. Papriku narežite na trakice, tikvice na deblje ploške pa na rezance, a češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U woku dobro zagrijte ulje i postupno dodajte piletinu. Povremeno promiješajte da se odvoje trakice te popecite da porumeni, a zatim je izvadite šupljikavom grabilicom.
  4. U isti wok po potrebi dodajte još ulja i kad se zagrije, stavite poriluk, kratko popecite uz miješanje pa dodajte papriku. Popecite je na jakoj vatri da lagano uvene te dodajte tikvice i nastavite pržiti uz miješanje. Povrću je kratko potrebno da uvene.
  5. U woku na dnu razmaknite povrće pa dodajte češnjak da se zagrije i zamiriši. Zatim popaprite, dodajte chili i Vegeta Natur tekući dodatak jelima.
  6. Piletinu vratite u wok, dodajte vino i kratko pirjajte da se vino reducira i svi sastojci povežu.
  7. Gotovo jelo pospite grubo narezanim indijskim oraščićima i narezanim mladim lukom.
    Poslužite s kuhanom rižom te po želji pospite narezanim svježim korijandrom.

Savjet: Jelu možete dodati i drugo povrće, npr. brokulu, samo ju je potrebno prethodno skuhati al dente i ocijediti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Dalibor Matanić
  • #azijska kuhinja
  • #wok
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Zatvoren PP Biokovo: U tijeku su održavanje infrastrukture, čuvanje osjetljivih ekosustava i pripreme za novu sezonu
Planovi za proljeće
Loše vijesti za ljubitelje prirode: Privremeno zatvoren Park prirode Biokovo
Kraljica šume – Divjake Log Home, Hlevci, Gorski kotar
Mir i tišina
Na pola puta između Rijeke i Zagreba: Kraljica šume u Gorskom kotaru pravo je mjesto za odmor
Tutankamonovo prokletstvo: Grobnica koja je znatiželjnike osudila na smrt
Na današnji dan
Tutankamonovo prokletstvo: Grobnica koja je znatiželjnike osudila na smrt
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Nema struje, nema vode
Nevjerojatni otok veličine nogometnog igrališta na kojem živi 300 ljudi
Stabljike celera zašto su dobre za zdravlje
5 eura za kilogram
Bez ovog povrća nema niti jedne dobre juhe i variva, a čini čuda za zdravlje
Najljepši smještaj na otoku? Hvarska palača čiju je ljepotu prepoznao i Michelin
Palace Elisabeth
Najljepši smještaj na otoku? Hvarska palača čiju je ljepotu prepoznao i Michelin
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Zimska idila: odmor u Gorskom Kotaru
Za cijelo društvo
Idilične kuće za odmor u Gorskom kotaru u kojima ćete provesti najzabavnije zimske vikende ili Novu godinu
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pobjegao opasni kriminalac iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Drama u Njemačkoj
Opasan kriminalac pobjegao iz psihijatrijske bolnice: Strahuje se da će ostvariti svoju grozomornu prijetnju
Studentica u BiH zaražena davno iskorijenjenom bolešću: Oglasili se epidemiolozi
sprječavanje širenja zaraze
Studentica u BiH zaražena davno iskorijenjenom bolešću: Oglasili se epidemiolozi
Zbog blokade vlade u SAD-u milijuni putnika pogođeni kašnjenjima letova
Velik problem
Kaos u prometu, kasne tisuće letova: "Možda ćemo morati zatvoriti cijeli zračni prostor"
show
Jakov Jozinović i Aleksandra Prijović zapjevali ''Ringišpil'' Đorđa Balaševića
spontani trenutak
Poslušajte kako to zvuči kada Prija i naš Vinkovčanin ukrste glasove!
Pojavio se video groba Dina Dvornika, njegova udovica Danijela Dvornik je ogorčena
''i tako svake godine...''
Na internetu se pojavila snimka groba Dina Dvornika, Danijela je zgrožena: ''Jad i primitivizam''
Tko je princeza Delphine od Belgije?
neobična princeza
Godinama joj nitko nije vjerovao, a onda je DNK test razotkrio kraljevsku tajnu
zdravlje
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Piše liječnik
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
Piše liječnik
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
zabava
Urnebesan meme o Berošu osvojio društvene mreže! Pogledajte zašto
Meme
Urnebesan meme o Berošu osvojio društvene mreže! Pogledajte zašto
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je pitanja koje su svi željeli znati
Zanimljivo
Muškarac s "najvećim penisom na svijetu" odgovorio je na pitanja koja su svi željeli čuti
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
tech
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Pronađeno rješenje
Zaboravljena tehnologija vraća se jača nego ikad i mogla bi spasiti planet od AI energetske krize
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Na rubu bankrota
Bliži se kraj poznate kompanije čije robote u svojim kućanstvima imaju i mnogi Hrvati
Drevni Zemljin zrak star 6 milijuna godina pronađen u antarktičkom ledu
Nevjerojatno otkriće
Drevni Zemljin zrak star 6 milijuna godina pronađen u antarktičkom ledu
sport
Ništa nije slutilo na tragediju: Pojavila se snimka Žižovića sa zagrijavanja pred utakmicu
Svi su u šoku
VIDEO Ništa nije slutilo na tragediju: Pojavila se snimka Žižovića prije utakmice
Novak Đoković otkrio zbog čega je preselio obitelj iz Srbije: "Nisam to planirao, ali...
Atena novi dom
Novak Đoković otkrio zbog čega je preselio obitelj iz Srbije: "Nisam to planirao, ali..."
Dinamo ostao bez kapetana Mišića na teškom gostovanju
PRETJERAO JE
Dinamo ostao bez kapetana Mišića na teškom gostovanju
tv
MasterChef: Tatjana izbacila Selmu iz takta: "Osjećam se glupo jer ja ne vidim svoju svrhu!"
NAPETO!
Tatjana izbacila Selmu iz takta: "Osjećam se glupo jer ja ne vidim svoju svrhu!"
MasterChef: Renata oplela po Ottu: "Ottovo ponašanje pokazuje nepoštivanje!" Je li vama bilo smiješno?
DVIJE STRANE
Renata oplela po Ottu: "Ottovo ponašanje pokazuje nepoštivanje!" Je li vama bilo smiješno?
U dobru i zlu: Ne može izdržati ne reći joj istinu - hoće li popustiti?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Ne može izdržati ne reći joj istinu - hoće li popustiti?
putovanja
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Za 15 minuta
Jednostavna, ukusna i zdrava: Pita od naranče i čokolade koja se ne peče
Tjedni jelovnik naopaka jela od 3.11 do 9.11. 2025.
Tjedni jelovnik
"Naopaki", ali tako dobri recepti: 7 prefinih jela u kojima ćemo uživati do nedjelje
novac
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Nije im prvi put
Njemački Mercedes bugarskoj tvrtki oduzeo domenu Mercedes.hr
Ovo je 10 najbogatijih ljudi na svijetu u studenom
Ima promjena
Ovo je 10 najbogatijih ljudi na svijetu u studenom
lifestyle
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Stiže Dabrov mjesec u znaku bika
Trebate je čuti
Studeni nam donosi jedan od najintenzivnijih nebeskih trenutaka, njegova je poruka moćna
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
Piše liječnik
Stupnjevi invaliditeta: Kako se određuju?
sve
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Jakov Jozinović i Aleksandra Prijović zapjevali ''Ringišpil'' Đorđa Balaševića
spontani trenutak
Poslušajte kako to zvuči kada Prija i naš Vinkovčanin ukrste glasove!
Pojavio se video groba Dina Dvornika, njegova udovica Danijela Dvornik je ogorčena
''i tako svake godine...''
Na internetu se pojavila snimka groba Dina Dvornika, Danijela je zgrožena: ''Jad i primitivizam''
Prženje u woku
Pravilo 30 sekundi

Savršena jela iz woka: 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih vam meso nije sočno, a povrće hrskavo

Prilikom dodavanja sastojaka (od tvrđih prema mekšima) tava će se svaki put malo ohladiti. Zato joj dajte vremena da se vrati na radnu temperaturu tako da između dodavanja sastojaka pričekate 30 sekundi - malo strpljenja čini ogromnu razliku... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Pržena riža je omiljeno jelo azijske kuhinje Hrana i piće
    Piletina, riža, povrće

    Perfektan ručak gotov za 15 minuta: Najbolji alibi da idući put skuhate previše riže

  • Prženje u woku Hrana i piće
    Pravilo 30 sekundi

    Savršena jela iz woka: 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih vam meso nije sočno, a povrće hrskavo

  • Hot pot - 1 Hrana i piće
    Vrući lonac

    Juha ratnika: Popularno jelo iz kineskih restorana koje "nitko ne može skuhati sam"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close