• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Piletina s povrćem iz woka: Dalibor Matanić otkrio nam je sve trikove za pripremu svog omiljenog jela

Naš poznati redatelj Dalibor Matanić u posljednje vrijeme pazi što jede, ali jede fino. Otkrio je koje si jelo najradije u posljednje vrijeme kuha, a pripremio ga je poznati Podravkin chef Mišel Tokić.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 26.10.2022 09:09 komentari
viber Created with Sketch.

U trendu Health'n'Joy Domaće i slasno Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane Piletina i gljive u finom umaku Tjedni jelovnik Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu Bardonecchia, Italija - 3 Povoljnije od Bugarske 685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu

Puno povrća koje je kraće termički obrađeno, piletina i začini ono je što vam treba za jedan brzi, zdravi wok koji smo kuhali s Daliborom Matanićem. U posljednje vrijeme radio je na tome da skine pokoju kilu i zbog toga je promijenio prehranu. ''Puno više kuham nego što se to možda čini na prvu. Gotovo svaki dan kuham'', rekao nam je naš poznati redatelj, koji je počeo kuhati, a da u tome i uživa tek kad se oženio, a sada je raspodjela tog ''kućanskog posla'' u njihovom domu 50:50.

S novom prehranom ponekad bi kuhao samo za sebe, a našalio se kako s kilama nije izgubio i živce, ali je možda pokojeg prijatelja.

Njegovo pak prijateljstvo s Podravkom traje dulje od 15 godina. Režirao je i njihove reklamne spotove povodom 75 godina poslovanja, koji su, kako kaže, iz nekog internacionalnog kuta pokazali Podravkine proizvode koje svi dobro poznajemo i imamo u našim smočnicama, poput ajvara ili Vegete.

Kao svoje omiljeno jelo predstavio je azijski wok, za koji piletinu najradije reže na trakice, upravo onako kako ju je spremao i Podravkin chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom''. Osim planetarno poznatog dodatka jelima s povrćem Vegete , najdraži začini su mu oni svježi koje doma uzgaja, a u svoj wok voli dodati čili i ''pretjerati'' sa sojinim umakom ili Vegeta Natur tekućim dodatkom jelima, kao u ovom woku koji je napravio sa chefom Mišelom Tokićem u društvu Tatjane Jurić.

Koliko je fin ovaj jednostavni wok, provjerite sami uz ovaj recept.

 

RECEPT - PILETINA S POVRĆEM IZ WOKA

Sastojci:

  • 2 pileća filea (250 g)
  • 1 žlica Dolcela Gussnela
  • 100 ml ulja za prženje

 

  • 100 g poriluka
  • 1 paprika
  • 150 g tikvica
  • 1 češanj češnjaka
  • ¼ žličice Vegeta Maestro đumbir
  • ¼ žličice Vegeta Maestro crnog papra
  • prstohvat Vegeta Maestro mljevenog chilija
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 3-4 žlice Vegeta Natur tekućeg dodatka jelima
  • 30 g indijskih oraščića
  • 2 mlada luka

 

  • 150 - 200 g Zlato polje Sant' Andrea riže

 

Priprema:

  1. Pileće filee operite, posušite, narežite na ploške. Zatim ih narežite na trakice, pospite škrobnim brašnom, promiješajte i ostavite sa strane.
  2. Poriluk prerezan po pola dobro isperite, a zatim ga sitno narežite. Papriku narežite na trakice, tikvice na deblje ploške pa na rezance, a češnjak sitno nasjeckajte.
  3. U woku dobro zagrijte ulje i postupno dodajte piletinu. Povremeno promiješajte da se odvoje trakice te popecite da porumeni, a zatim je izvadite šupljikavom grabilicom.
  4. U isti wok po potrebi dodajte još ulja i kad se zagrije, stavite poriluk, kratko popecite uz miješanje pa dodajte papriku. Popecite je na jakoj vatri da lagano uvene te dodajte tikvice i nastavite pržiti uz miješanje. Povrću je kratko potrebno da uvene.
  5. U woku na dnu razmaknite povrće pa dodajte češnjak da se zagrije i zamiriši. Zatim popaprite, dodajte chili i Vegeta Natur tekući dodatak jelima.
  6. Piletinu vratite u wok, dodajte vino i kratko pirjajte da se vino reducira i svi sastojci povežu.
  7. Gotovo jelo pospite grubo narezanim indijskim oraščićima i narezanim mladim lukom.
    Poslužite s kuhanom rižom te po želji pospite narezanim svježim korijandrom.

Savjet: Jelu možete dodati i drugo povrće, npr. brokulu, samo ju je potrebno prethodno skuhati al dente i ocijediti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kuhamo s podravkom
  • #Dalibor Matanić
  • #azijska kuhinja
  • #wok
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Oglas
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Overseas Highway
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Što je božićni punč?
Imamo recept!
Dobar božićni punč ne može se napraviti bez ovih 5 sastojaka
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Za male kufere
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Hot Frog
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Napad u školi u Rusiji: Jednog dječaka ubio, drugog držao kao taoca, snimao krvavi pir
Panika u Rusiji
VIDEO Tinejdžer krenuo u krvavi pohod po školi: Ubio dijete, drugo uzeo za taoca, a sve je snimao
Akcija Uskoka: Uhićenja zbog krađe automobila
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE
Nova akcija USKOK-a! U tijeku uhićenja, poznato i zbog čega
VIDEO Dramatične snimke: Vjetar srušio kip visok 35 metara
olujno nevrijeme
VIDEO Dramatične scene: Vjetar srušio kip visok 35 metara
show
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Preminula Rachael Carpani
obitelj moli za privatnost
Iznenada preminula glumica iz popularnih serija, tužnu vijest potvrdila je sestra
Preminuo Martin Grelis
tužna vijest
Svijet glume zavijen u crno: Preminuo glumac iz nezaboravne scene u kultnom filmu
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
zabava
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Zanimljivo
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
Jeste li znali?
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
tech
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Srušene pretpostavke?
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Vrlo uzbudljivo otkriće
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
sport
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Bilo bi lijepo
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Transferi: Šahtar želi Šimuna Hrgovića iz Hajduka!
Bit će to lijepa odšteta
Na pomolu milijunski transfer Hajduka: Cijeli posao dogovaraju Darijo Srna i Andy Bara!
U sastavu su imale deset Hrvatica, a na Svjetskom prvenstvu su se plasirale devet pozicija bolje od naših cura
PRAVA HR KOLONIJA
U sastavu su imale deset Hrvatica, a na Svjetskom prvenstvu su se plasirale devet pozicija bolje od naših cura
tv
MasterChef: Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
PLATINASTA KARTICA
Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
MasterChef: Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
NEUGODNO
Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
putovanja
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
novac
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
šaroliki iznosi
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
sve
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
kako kuhati u woku - 5
Škola kuhanja

Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu

Kako kuhati u woku? Doznajte što ne smijete preskočiti za najfinije jelo iz woka. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Pržena riža je omiljeno jelo azijske kuhinje Hrana i piće
    Piletina, riža, povrće

    Perfektan ručak gotov za 15 minuta: Najbolji alibi da idući put skuhate previše riže

  • Prženje u woku Hrana i piće
    Pravilo 30 sekundi

    Savršena jela iz woka: 5 najčešćih pogrešaka zbog kojih vam meso nije sočno, a povrće hrskavo

  • kako kuhati u woku - 5 Škola kuhanja
    Škola kuhanja

    Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close