U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Cijeli svijet kuha više nego prije, a Pinterest je zavirio u lonce zemalja sa svih krajeva svijeta kako bi doznao koja su jela najpopularnija. Globalnu pobjedu odnio je kruh. U Americi je interes za Navajo lepinje tijekom pandemije narastao 350 puta, Argentinu zanimaju slani kroasani, Australiju njihov tradicionalni kruh bez kvasca koji se zove damper, a nekoć se pekao u žaru logorske vatre.

Francuzi pak traže recepte za japanski mliječni kruh, ali i recepti s cvijetom breskve postaju sve popularniji. Kad ne peku grickalice, Talijani se slade tortom mimozom – slasticom od mekog biskvita s tučenim vrhnjem, karakterističnog izgleda koji se postiže mrvicama tijesta. U Turskoj se traži recept više za kruh od banane i granolu, a Japanci se brinu o jelima za zdravu probavu i prže lotusov korijen. 

Pinterestovu kartu najpopularnijih jela možete pogledati ovdje.

Prema podacima Coolinarike, najveće baze recepata u Hrvatskoj i regiji, iz tjedna u tjedan karantene najpopularniji recepti također su oni za kruh i peciva – od jednostavnog talijanskog kruha, recepta za dizano tijesto, piroški do francuskog duguljastog baguettea.