Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija i Regionalni tim Varaždinske županije predstavili su jela u kategoriji “hladna kuhinja”. Oba tima osvojili su brončane medalje za svoj nastup. Slijedećeg dana svoje su radove predstavili sudionici u individualnim kategorijama. Zoran Herman osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost, koja se sastojala od svečanog menija od 4 slijeda za jednu osobu te 4 različita finger fooda za šest osoba. Rozaliji Neralić je u istoj kategoriji pripalo srebro, a istu je medalju osvojio i Ivan Đukić u kategoriji Kulinarska artistika, u sklopu koje je predstavio izložak od voća i povrća.


U srijedu, posljednjeg dana, seniorska reprezentacija pripremala je menu za 110 osoba pred publikom koja se poslužila posjetiteljima sajma Expogast u Restoranu nacija. Za svoj nastup seniori su osvojili srebrnu medalju. Juniorski tim je isto tako posljednjeg dana nastupao pred publikom broncu su osvojili za pripremu buffeta za 12 osoba na zadanu temu.


Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemalja; 590 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora. Najprestižniju titulu, najbolji od najboljih u kategoriji Seniorskik nacionalnih timova, ponovno je odnijela reprezentacija Singapura, ispred Švedske i SAD-a.


Čestitamo našim djevojkama i mladićima i jedva čekamo isprobati njihova nagrađena jela!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju