• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Hrana

6 razloga zbog kojih je u redu u restoranu vratiti naručenu hranu

Prepečeni biftek možda je najgora stvar koju možete dobiti u restoranu, posebno ako ste naručili "rare" i uživate u crvenoj boji i što slabije ispečenom mesu...

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 13.07.2019 07:53 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

„Gost je uvijek u pravu“ – rečenica je koju ćete često čuti kad se priča o svijetu ugostiteljstva. No, u praksi to baš i nije tako, već gosti nerijetko znaju raditi probleme iz čista mira i ponašati se prilično bezobrazno prema konobarima. Ipak, portal Thrillst naveo je šest razloga zbog kojih je posve u redu vratiti naručenu hranu "na Zapadu" pa ih zapamtite kada budete na nekom od putovanja izvan zemlje, a naravno tražite i svoja prava u domaćim restoranima... 

U trendu Gulaš od mesa i krumpira sjajna je ideja za hladnije vrijeme Tjedni jelovnik 7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca Focaccia di Recco Focaccia di Recco Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom Sarma Prva sarma festivala Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju

6. Vaša je hrana presoljena

Ako vam se čini kako je restoran ispraznio Indijski ocean kako bi posolio vašu večeru, u redu je hranu vratiti natrag. Sol je izvrstan i vjerojatno najčešće korišten začin, ali ako je slučajno stavite previše, u mogućnosti ste nekom potpuno uništiti jelo. U svakom slučaju, ako moramo birati, bolje je dobiti neslano jelo, jer se uvijek može dodatno – posoliti.

5. Hrana je poslužena na krivoj temperaturi

Ovo se u pravilu događa kad je restoran prepun, pa pripremljena hrana ostane stajati duže nego bi trebala. Tako da, ako dobijete toplu salatu ili hladni burger, u redu je pozvati konobara i zamoliti ga da odnese ta jela. Ipak, savjet je da u tom slučaju naručite nešto drugo, jer ako je gužva takva kakva jest, moguće je da ćete se s jednakom narudžbom susresti s istim problemom...

4. Jelo nije napravljeno kako ste zatražili

Jednostavno, prepečeni biftek možda je najgora stvar koju možete dobiti u restoranu, posebno ako ste naručili "rare" i uživate u crvenoj boji i što slabije ispečenom mesu. Naručili ste jedno, i to u ovom slučaju prilično skupo jelo, a dobili to isto jelo pripremljeno na neprihvatljiv način, pa se uopće nemojte sramiti vratiti ga i zatražiti novo.

3. Dobili ste različito jelo od naručenog

„Dobar dan, molim vas rebarca“. „Stižu odmah, nema problema“. Kad ono, za 10 minuta, na stol stiže cheesburger! S obzirom da ste vi mušterija i jela su vam se rebarca, nemojte reći „nema veze, dobar je i cheeseburger“, već zatražite jelo koje ste prvo naručili.

> Jeli smo u restoranu Jamieja Olivera: Zašto me "kuhinja" Golog kuhara razočarala?

2. U hrani se nalazi nešto na što ste alergični

Ako se u vašoj večeri nalazi nešto što vas može ubiti (ili realnije, naškoditi vam), slobodno zatražite novo jelo. Iako će vam neki konobari reći kako ne mogu znati da ste na nešto alergični ako im to i ne kažete, zbog vlastite sigurnosti i izbjegavanja ružnih situacija po vaše zdravlje, nemojte se ustručavati vratiti jelo.

1. Pronašli ste nepoznatu „stvar“ kojoj u tanjuru nije mjesto

Naravno, teško je vjerovati da ćete naći konobara ili kuhara koji misli da ste u pravu kad vraćate hranu, pa makar u čokoladnoj torti dobijete roj pčela. U tom slučaju, imate na obzir samo dvije opcije: A) Ne ići više u taj restoran, B) Inzistirati na vraćanju hrane. Sami morate odabrati što vam se više sviđa.

  • #Hrana
  • #Restoran
  • #konobar
  • #kuhar
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Slavonija slavi svoju baštinu: drugi Pogača Fest u znaku 20 godina Veselih Šokica i okusa koji spajaju tradiciju i budućnost
Oglas
Slavonija slavi svoju baštinu: drugi Pogača Fest u znaku 20 godina Veselih Šokica i okusa koji spajaju tradiciju i budućnost
Dream Sky kučica u Gorskom kotaru za odmor, Airbnb
Još ljepše nego na fotografijama
Mir, tišina, planinski zrak… ma, savršenstvo: Ova kućica u Gorskom kotaru idealan je izbor za dubinski odmor
Najsočniji trokuti od lisnatog tijesta: Recept za koji vam treba 30 minuta i tek nekoliko sastojaka
Male pite
Najsočniji trokuti od lisnatog tijesta: Recept za koji vam treba 30 minuta i tek nekoliko sastojaka
Rovinj za pamćenje - odmor koji spaja more, tradiciju i vrhunski smještaj
Oglas
Rovinj za pamćenje - odmor koji spaja more, tradiciju i vrhunski smještaj
Treće izdanje: Još jedan Festival magle u gradu na četiri rijeke
Karlovac
Treće izdanje: Još jedan Festival magle u gradu na četiri rijeke
Zvali su je "zapinjača": Zagrebačka uspinjača službeno je puštena u pogon prije 135 godina
Na današnji dan
Zvali su je "zapinjača": Zagrebačka uspinjača službeno je puštena u pogon prije 135 godina
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Hrskava izvana, kremasta iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Focaccia di Recco
Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Vremenska prognoza: Vraća se sunce
VREMENSKA PROGNOZA
Vraća se sunce i toplo vrijeme: Meteorolog otkriva koliko će trajati
Policija u akciji: Od ranog jutra na adresama šefova dviju zdravstvenih ustanova, spominje se i župan
Milijunski iznosi
Cure detalji velike policijske akcije: Spominju se imena ravnatelja bolnica, češljaju se poslovi iz vremena Beroša
Peru: Biskup optužen da je imao 17 ljubavnica
TELEVISA PRESENTA
Svećenik imao 17 ljubavnica, razotkrila ga ljubomorna časna sestra: "Poslao je poruku spremačici..."
show
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača
postala klasik!
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača, a onda je u njegovim rukama postala hit!
Charles Spencer Crowe viđen u šetnji nakon dugo vremena
Jeste li pogodili?
Znate li čiji je ovo sin? Samo najveći fanovi prepoznat će crte lica njegova slavnog oca
Oženio se Ivan Zak
pogledajte fotke!
Oženio se Ivan Zak! Evo tko je samozatajna žena koja je osvojila njegovo srce
zdravlje
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
Izvrsni izvori
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
zabava
Skeč o balkanskim prijateljima nasmijao cijeli svijet: "Ovaj video mi je uljepšao dan"
Izgleda poznato?
Skeč o balkanskim prijateljima nasmijao cijeli svijet: "Ovaj video mi je uljepšao dan"
Strah vas je sramote na kvizu? Ovdje provjerite kako stojite sa znanjem
Pokažite što znate!
Strah vas je sramote na kvizu? Ovdje provjerite kako stojite sa znanjem
Urnebesni toalet u Dalmaciji oduševio publiku! Pogledajte što su ubacili
Wow!
Urnebesni toalet u Dalmaciji oduševio publiku! Pogledajte što su ubacili
tech
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Već se koristi u Ukrajini
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Pjongjang pokazao zube - novu hipersoničnu raketu koju će biti teško zaustaviti
Novo oružje
Pjongjang pokazao zube - novu hipersoničnu raketu koju će biti teško zaustaviti
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
Pojavile se brojne teorije
VIDEO Nepoznati objekt snimljen u pustinji Mojave: Novi tajni projekt Lockheeda?
sport
Modrić je taman dolazio na trening, a onda je ispunio snove ovog dječaka
lijepa gesta
FOTO Modrić je taman dolazio na trening, a onda je ispunio snove ovog dječaka
Masovna tučnjava Grobara i Delija ispred stadiona Partizana u Beogradu
Kaos u Beogradu
Uznemirujuća snimka obračuna Grobara i Delija: Prišao mu s leđa, pa gasio baklju na licu
Barcelona započela izgradnju trećeg prstena Camp Noua
Treći prsten
Barca slavi, Madrid se smije: Evo kako sada izgleda Camp Nou
tv
Kumovi: Mislio je da spava – vidjela je gdje je novac
KUMOVI
Kumovi: Mislio je da spava – vidjela je gdje je novac
Skrivena sudbina: Smislila je kako će ga se zauvijek riješiti
SKRIVENA SUDBINA
Smislila je kako će ga se zauvijek riješiti
U dobru i zlu: Pokušala ga je spasiti od samoga sebe – je li joj to najveća pogreška?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pokušala ga je spasiti od samoga sebe – je li joj to najveća pogreška?
putovanja
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Hrskava izvana, kremasta iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Focaccia di Recco
Hrskava izvana, sočna iznutra: Isprobajte potpuno drukčiju, tanku focacciu sa sirom
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
Prva sarma festivala
Najbolja sarm(av)a jede se kraj Bjelovara: Tajne slasti koje Romi velikodušno otkrivaju
novac
Posrnuli modni div pronašao formulu uspjeha. Novi model prodaje postao je hit
Nije više na muci
Posrnuli modni div pronašao formulu uspjeha. Novi model prodaje postao je hit
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Znate li tko najviše profitira od uspomena koje dijelimo na društvenim mrežama?
Komentar Domagoja Bebića
Znate li tko najviše profitira od uspomena koje dijelimo na društvenim mrežama?
lifestyle
Lejla Filipović u tamnoplavim trapericama
NEPOGREŠIV MODEL
Ako želite traperice koje zaslužuju čistu peticu, pogledajte izbor Lejle Filipović
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
Izvrsni izvori
8 proteina koje biste trebali jesti svaki tjedan
sve
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača
postala klasik!
Jednu pjesmu Halida Bešlića odbilo je čak 15 pjevača, a onda je u njegovim rukama postala hit!
Skeč o balkanskim prijateljima nasmijao cijeli svijet: "Ovaj video mi je uljepšao dan"
Izgleda poznato?
Skeč o balkanskim prijateljima nasmijao cijeli svijet: "Ovaj video mi je uljepšao dan"
Charles Spencer Crowe viđen u šetnji nakon dugo vremena
Jeste li pogodili?
Znate li čiji je ovo sin? Samo najveći fanovi prepoznat će crte lica njegova slavnog oca
DoBar - 6
Izvan sezone

DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

Ni jelovnik, a ni vinska karta se ne listaju poput telefonskog imenika – umjesto toga na nekoliko stranica ispisana je promišljena ponuda s dovoljno velikim izborom da svatko pronađe favorite... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće

    Zlato, srebra i bronce za Hrvatske kuhare na Svjetskom kulinarskom kupu!

  • Italija - 1 Putovanja
    Izgubljeni u prijevodu

    Spremate li se u Italiju? 5 pojmova koje treba naučiti kako se ne biste razočarali ponudom hrane

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close