Iz pastirskog sela u 14. stoljeću Kranjska Gora izrasla je u mondeno alpsko mjesto. Tome su pridonijela dva velika događa. Prvi od njih je izgradnja ceste koja je istaknula stratešku važnost Kranjske Gore, a drugi veliki događaj bila je izgradnja željezničke pruge. No možda najvažniji događaj koji je doveo do procvata turizma definitivno je bilo postavljanje skakaonice, popularne 'Velikanke' u obližnjoj Planici.

No samo postavljanje skakaonice nije bilo dovoljno, činjenica koja je proslavila Planicu bila je ta što su se na toj skakaonici skakali rekordni skokovi. Postepenim razvojem Kranjske Gore kao turističkog središta došlo je do postavljanja prve žičare, ali i otvaranje ljetnog sanjkališta, stijena za penjanje, muzeja, ali i hotela i apartmana koji su ugošćivali lude zabave.

Kranjska Gora gradić je koji se nalazi podno Julijskih alpa. Posebnost ovog mjesta leži u tome što se nalazi svega 6 kilometara udaljen od Italije i Austrije. Ovo je drugo po veličini skijalište nakon mariborskog Pohorja. Iako se nalazi na svega 800 metara nadmorske visine, Kranjska Gora idealna je za zimski, ali i ljetni odmor.

Zimi ovdje sve vrvi od skijaša, bordera i ostalih zaljubljenika u snjegoviće. Lokalne vlasti svim silama se trude da iz godine u godinu poboljšaju uvjete, ali i ponudu, koji dočekuju skijaše. I to se jako dobro vidi na mnogim hotelima i apartmanima koji niču kao gljive nakon kiše. Tako oni koji ne skijaju mogu uživati na uređenom sanjkalištu, ali i velikom klizalištu. Ako ne znate ništa od navedenog uvijek možete upisati školu zimskih sportova gdje će vas školovani instruktori naučiti svemu što želite, a pokoji bor na stazi naučit će vas kako da se propisno zaustavite.

Kranjska Gora odlikuje se odličnim zabavno-sportskim programom koji je aktivan tijekom cijele godine. Ako vam dosade svakodnevne sportske aktivnosti uvijek možete pobjeći do nacionalnog parka Triglav na čijim rubovima se nalazi Kranjska Gora. A ako ste željni izležavanja i uživanja u predivnim prizorima uvijek možete vrijeme provoditi u bazenima u sklopu wellnes centara iz koji se pružaju predivni pogledi na okolne Julijanske alpe.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju